sunnuntai 19. elokuuta 2012

iTunes-ongelma (ratkaistu)

iTunesin leffatoistoa alkoi viikonloppuna vaivata turhauttava tahmeus. Leffat eivät lähteneen pyörimään heti vaan ruutuun tuli ilmoitus että toisto alkaa vasta parin tunnin päästä! Ongelmaan löytyi erikoinen ratkaisu.

AppleTV:n ja Xbox 360:n elokuvien suoratoistossa on (ainakin?) yksi ratkaiseva ero. Jos yhteys lagaa, AppleTV ei anna aloittaa elokuvan katselua ennen kuin bufferia on riittävästi. Xbox 360 taas pudottaa kuvanlaatua, raa'astikin. Ei ole komeaa katseltavaa kun isolla ruudulla kuva putoaa kehnoimmaksi YouTube-laaduksi, mutta ikäviä ne katkoksetkin ovat. Molemmissa tavoissa on puolensa ja toisaalta jos yhteys hyytyy kunnolla niin katkeaahan se toisto molemmilla vehkeillä ennemmin tai myöhemmin.

Laitoin ensin viestiä iTunesin asiakaspalveluun, mutta päätin tutkia ongelmaa lisää ja kohtalotovereita alkoikin löytyä verkon syövereistä. Nettiyhteyteni vaikutti olevan kunnossa joten epäilin Applen palvelimien vain olevan kyykyssä, näin ei kuitenkaan ollut tässä tapauksessa. Monella ongelma tuntui liittyvän nimipalvelin- eli DNS-asetuksiin. Koska Elisan oma nimipalvelin aiheutti jatkuvasti ongelmia, siirryin ensin OpenDNS:n palvelimia ja myöhemmin vaihdoin Googlen ratkaisuun. Perussurffailun takkuiluista pääsi eroon molemmilla, mutta jostain syystä päädyin lopulta Googleen.

AppleTV:n tapauksessa nämä DNS-palvelimet näyttävät kuitenkin jostain syystä aiheuttavan ongelmia, selitystä tähän en löytänyt mutta paluu Elisan palvelimiin tuntui kuitenkin tepsivän, iTunes alkoi rokkaamaan. En kuitenkaan halua käyttää surffaillessani enää Elisan tahmeita palvelimia joten ratkaisin ongelman laittamalla reitittimen asetuksiin Elisan osoitteet ja läppärin käyttämään Googlen osoitteita eikä reitittimen tarjoamaa valintaa.Luulisi että AppleTV ei edes käyttäisi DNS-palvelinta iTunesin kanssa mutta joku konflikti siellä syntyy. Oman käsitykseni mukaan nimipalvelimen ei pitäisi edes vaikuttaa latausnopeuksiin vaan lähinnä oikean sivun löytymiseen. Normisurffailussa tämä näkyy siten että oikean sivun löytyminen vie aikaa mutta kun yhteys saadaan, sivu aukeaa nopeasti.

Ongelma on kuitenkin toistaiseksi poissa ja odottelen Applen vastausta. Luultavasti ongelma korjaantuu jossakin päivityksessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.