torstai 9. elokuuta 2012

Optiset kaapelit

Monien mielestä optisissa kaapeleissa ei ole eroa. Kovien hifistien mielestä eron taas kuulee. Minä olen sitä mieltä että eroa on, jos bitti ei kulje, niin ei tule ääntäkään. Ja näin voi käydä huonoilla kaapeleilla tai tarvikkeilla.

Samalla kun tilasin itselleni D/A-muuntimen, eli dacin, tilasin myös DealExtremestä edulliset optiset kaapelit ja jakajan jotta saan kaksi eri laitetta samaan dacciin. Lopulta niiden tulossa kesti niin kauan että jouduin ostamaan Clas Ohlssonilta 10 euron hintaiset piuhat.

DX:n piuhat ovat ohuet rimpulat ja liittimien toiminnassa on toivomisen varaa. Splitterin kanssa ääneen tulee myös herkästi pientä napsumista mutta clasun kaapeleilla lopputulos on parempi. Tällä hetkellä on käytössä kaksi clasun kaapelia ja yksi DX:n. Ja jäipä pelisessiot Xboxilla väliin kun en jaksanut vaihdella piuhoja ja DX:n kaapeli sai äänen rätisemään niin pahasti että sitä ei sietänyt kuunnella.

Nettiä kun lueskelin niin noiden splitterien kanssa on ollut ongelmia muillakin, mutta useimmiten häiriöt on saatu kuriin hyvälaatuisilla kaapeleilla. Ja voipi olla että auttaisi jos hankkisi myös laadukkaamman splitterin, niitähän on ihan virtalähteellisiäkin malleja. Useimmat halvat splitterit näyttävät olevan aika samasta muotista, mutta voihan toteutuksen laadussa olla eroja ja usein kalliimpi tavara kulkee tarkemman laadunvalvonnan läpi vaikka se tulisikin samasta tehtaasta.

Asia vaatii vielä perehtymistä, sillä tarvitsen 2 optista sisäänmenoa enkä ole luopumassa Sanyo Plus C55 -esivahvistimestani, se on sekä tyylikäs että omaa hyvän levysoitinesiasteen. Splitteri on tällä hetkellä muuten toimiva vaihtoehto koska AppleTV:n saa pois päältä helpommin kuin Airport Expressin ja toisaalta Xbox saa/sai sen kautta nettiyhteytensä.

Ja mitä DealExtremeen tulee, en taida enää tilata sieltä mitään, ainakaan mitään tärkeää. Kaverini tilailee sieltä enemmänkin tavaraa ja suurin osa on ollut sutta ja sekundaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.