keskiviikko 22. elokuuta 2012

Tenda W150M käyttoonotto

Kaikissa vanhemmissa laitteissa ei ole omaa wlania. Mikäli ei halua vedellä kaapeleita, vaivaan auttaa esimerkiksi edullinen Tenda W150M. Käyttöönotto on vain hieman mutkikas.

Aikaisemmin kirjoittelinkin jo tilanneeni  Tendan W150M:n Xbox 360 -pelikonsoliani varten. Amazon palautti rahat joten jouduin tilaamaan uuden Ebaystä ja nyt laite vihdoin saapui perille.W150M:ssä on 4 eri moodia mutta itseäni kiinnosti erityisesti Client + Access Point. Ko. tilassa laite liittyy olemassaolevaan verkkoon ja jakaa sen eteenpäin langattomasti tai lan-portista. Ennen hoitelin saman homman Airport Expressillä mutta W150M:ssä on erikoisuutena mahdollisuus ottaa virta usb-portista jolloin se ei täytä pistorasiapaikkoja ja on päällä vain kun on tarve eli Xboxin ollessa päällä.


Laitteen mukana tuli verkkojohto, usb-piuha ja vieläpä usb-verkkosovitin, tosin englantilaisella päällä joten sillä ei ole suomessa Virkaa.
Itse laite on pieni halvasta muovista valmistettu rääpäle, mutta samapa tuo, ei sitä olohuoneen koristeeksi ole tarkoitettukaan. Kyljestä löytyy Reset/WPS ja Mode-nappulat joista jälkimmäisellä on helppo vaihdella laite tilasta toiseen mikäli on tarve. Ledit ovat luonnollisesti ällöt siniset ja liian kirkkaat. Lisäksi valo hohtaa laitteen kuoren rakosista.

Käyttöönotto kannattaa aloittaa heittämällä mukana tullut cd ja ohjeet roskiin. Niillä se ei nimittäin onnistunut. Ongelmia on ollut muillakin ja onneksi avulias henkilö on tehnyt hyvät ohjeet YouTubeen. Soveltamalla ohjeet toimivat myös macissa.Verrokina Airport Expressin liittäminen olemassaolevaan verkkoon ja yhteyden jakaminen oli lasten leikkiä Tendaan verrattuna. Silloin en edes ymmärtänyt verkkoasioista senkään vertaa kuin nyt. Toki asiasta oli varoiteltu Amazonin asiakasarvioissa, joten asennuksen hankaluus ei tullut yllätyksenä. Ja tämän tyyppisissä laitteissa käytettävyys ei muutenkaan ole mikään myyntivaltti joten siihen ei tunnetusti panosteta. Laite oli myöskin halpa, joten jos se tekee tehtävänsä, on se selvästi hintansa väärti. Onneksi nykyään alkaa olla joka laitteessa jo oma wlan, jopa uudessa Xbox 360:ssa.Hyvää:
  • Halpa
  • Toimii usb-virralla
  • Pieni
Huonoa:
  • Kelvottomat ohjeet ja hankala asennus
  • Liian kirkkaat siniset ledit
  • Ebaystä ostettuna vääränmallinen verkkosovitin.
Sininen rätti konsolin alla on muuten resonansseja vaimentamassa, tv-tason alaosa muodostaa ikävän kaikukopan.1 kommentti:

  1. Eihän se mitään yöllä sammu. Sininen valo loimotti vielä aamullakin. Ilmeisesti usb-portti antaa virtaa vaikka boxi on Stand byssä. Toisaalta, boxi voi latailla taustalla päivityksiä, leffoja yms. joten ehkä hyvä näin.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.