tiistai 21. elokuuta 2012

Xbox Live Public Beta

Jostain hetkellisestä mielenhäiriöstä päätin ilmoittautua Xbox Live Public Betaan. Hyvin pian alkoi valottua että miksi siihen ei ollut tähän mennessä ollut paljoa ilmoittautuneita.

Linkki

Public Betassa pääsee testaamaan uutta Dashboardia ja esimerkiksi Internet Explorer -selainta (ihanaa!). Vaan kuinkas siinä sitten kävikään. Ilmoittautumissivu aukesi järkyttävän hitaasti. Kun vihdoin pääsin käsiksi lomakkeekkeeseen, se oli ilmeisesti ajoilta ennen suuria sateita, sen verran onneton tekele se oli, ei tietoakaan mistään Live-kirjautumisesta vaan tiedot gamertagia myöden syötettiin käsipelillä. Ja kun lomaketta yritti lähettää, palvelin kaatui ja luulin jo homman päättyneen siihen. Vaan kun hetken päästä yritin päästä sivulle uudestaan, rekisteröityminen oli kuitenkin onnistunut. Rekisteröintiavain oli kuitenkin kadonnut bittien taivaaseen. Uuden saa kuulemma Microsoft Connectin kautta (mikä se sitten ikinä onkaan).

Yritin myös päästä foorumille mutta yllättäen sekin oli nurin. Server Error in '/' Application. Ja beta-forumillekaan ei kuulemma pääse ennen kuin on täyttänyt hakemuksen ja se hyväksytään 3-5 päivän kuluttua. Nämä kuulemiset olen kuullut Xbox Suomen Facebook-sivulta muilta käyttäjiltä joten niiden totuudenperäisyydestä en osaa sen enempää sanoa, varsinkaan kun sivustot ovat juntturassa.

Eli pähkinänkuoressa, ohjelmistojätin palvelimet ovat sykkyrässä vaikka mitään erikoista ei ole meneillään (Xbox Live Beta tuskin aiheuttaa niin suurta kiinnostusta?), kaikki tiedot pitää syöttää käsipelillä antiikkiseen verkkolomakkeeseen ja kaiken kukkuraksi beta-forumille pitää anella erikseen pääsyä jonka saa sitten parin arkipäivän päästä. Haistaako joku muu kehnosti suunnitellun ja ala-arvoisesti toteutetun verkkopalvelun? Täytyy sanoa ettei yhtä surkeaa tekelettä ole tullut vastaan aikoihin.

Periaatteessa tykkään Xbox 360:stä kovastikin mutta muutama asia tekee elämästä tuskaa sen kanssa. Laite on melko äänekäs ja wlan-palikka maksaa maltaita, mutta nämä ovat pikkuasioita isojen ongelmien kanssa. Microsoft on tunnetusti ahne ja konsolista ei saa kaikkea irti ilman maksullista Live Gold -jäsennyyttä. Esimerkiksi kavereiden kanssa pelaamisesta verkossa on turha haaveilla ilman sitä. Microsoftin asiakaspalvelu on myöskin todella surkeaa, viimeksi asiakaspalvelija joko suoranaisesti valehteli tai sitten epäpätevyyttään antoi väärää tietoa. Sähköpostituki on myöskin turhaakin turhempi ratkaisua pyydetään kyselemään maksullisesta numerosta jonne voi soittaa vain arkisin 9-17. Ennen piti myös Live Gold -jäsenyys perua sitä kautta mutta joku taho lienee ärähtänyt moisesta, palveluhan kyllä kytkeytyy helposti Dashboardista ja parin kuukauden ilmaisjäsenyyttä tyrkytetään joka nurkalla. Verkkosivustot ovat myös edelleen onnettomia vaikka parannusta onkin tapahtunut.

Mutta ehkä tässä joku päivä pääsen vielä Public Betaa kokeilemaankin, sen lataus ei kuitenkaan onnistu ennen kuin usb-wlan-tukiasemani saapuu, Amazonista tuli rahat takaisin joten tilasin uuden eBaystä. Microsoft vaan taas kerran muistutti että se on edelleenkin se sama vanha tuttu MS jota aikoinaan opin vihaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.