maanantai 10. syyskuuta 2012

Crunchyroll - Animea kuukausimaksulla

Vaikka viime päivinä Netflix ja HBO ovat varastaneet huomion, löytyy jo nyt suomessa toimivia kuukausimaksullisia on-demand -palveluita. Yksi näistä on Crunchyroll eli rapea rulla.

Crunchyrollissa on 8,99 euron kuukausimaksu ja tarjolla oleva sisältö koostuu pääasiassa animesta. Jos joku ei sitä vielä tiennyt, japanilaiset ovat melko sekavaaa porukkaa ja niin on heidän tuotantonsakin. Pääosan varastavat nuoret tytöt, suuret silmät, muhkeat maitorauhaset ja valtavat robotit. Toisaalta anime on juurikin visuaalisuudessaan kiehtovaa (enkä nyt tarkoita tissejä, ainakaan pelkästään).

Toisaalta ainakin meille länsimaisille syötettävässä teollisuusjöötissä on yleensä vallalla selkeästi tunnistettava tyyli ja esimerkiksi eurooppalaiselle sarjakuvalle tyypillinen monimuotoisuus loistaa poissaolollaan. Parhaimmillaan anime on kuitenkin ihan mukiinmenevää viihdettä kunhan vähän ensin perehtyy siihen että mitä katsoo.

Crunchyrollista saa kahden viikon ilmaisen koeajan jolloin voi tutustua tarjontaan ja se kannattaakin jos anime ei ole ennestään tuttua. Itse tuijottelin lähinnä Gundamia jossa isoihin taistelupukuihin sonnustautuneet ihmiset ottavat komeasti yhteen ja Cobra the Animationia joka on jatkoa 80-luvun alun Space Cobralle. Space Cobraa löytyi aikoinaan myös suomalaisista videovuokraamoista ja se muistuttaakin ajan hengen mukaisesti tyylillisesti enemmän kanadalaista Heavy Metalia kuin nykyistä keskiverto-animea. Toki nisää tarjoillaan tässäkin katseltavaksi (ja tarjoiltiin kyllä Heavy Metalissakin).


Kokeilujeni perusteella kuvanlaatu vaihtelee jonkun verran mutta oli kuitenkin pääsääntöisesti ihan katsottavaa 40" televisiosta. Crunchyroll toimii nettiselaimessa, mobiililaitteissa ja uutuutena myös Playstation kolmosessa, ehkäpä tulevaisuudessa myös Xboxissa?

Palvelua kehdannee suositella japanilaisen animaation ystäville, muiden kannattaa käyttää kahden viikon koeaika tehokkaasti hyväkseen. Näitä yleensä joko rakastaa tai vihaa. Harmillisesti Avaruusagentti Valerianin seikkailuja ei suomessa nähdä, toisaalta, ehkä se on vain hyvä että moinen pyhäinhäväistys on pannassa, japanilainen näkemys ranskalaisesta mestariteoksesta ei välttämättä miellytä kaikkia.

3 kommenttia:

  1. Täähän on vaan Usassa ja Kanadassa?

    VastaaPoista
  2. Eihän tää oo vielä suomessa? Ainoastaan Usassa ja Kanadassa?

    VastaaPoista
  3. Hyvin se näytti toimivan iPhonen kanssa suomessakin. Ja pahoittelen myöhäistä vastausta, unohtunut tsekata kommentit.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.