sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Mark of the Ninja (Xbox 360)

Mark of the Ninja on tiukkaa ninjailua vanhan hyvän ajan meiningillä eikä edes maksa paljoa Xbox Live Arcadessa.

Viime viikolla hehkutin Dust: An Elysian Tailia, mutta ennen kuin ehdin perehtyä siihen, huomioni nappasi juuri julkaistu Klei Entertainmentin Mark of the Ninja joka on saanut erinomaisia arvosteluja.



Mark of the Ninja selvästi pokkaa ja kumastaa vanhojen tasohyppely/kiipelyjen suuntaan jatkaen kunniakasta perinnetä. Ja kun kyseessä on ninjailua, se painottuu enemmän hiiviskelyyn ja varjoissa lymyilyyn kuin varsinaiseen toimintaan. Vihollista ei saa edes otettua hengiltä muuten kuin salaa hyökkäämällä. Onneksi niitä onnettomia voi hämätä vanhalla äänikikalla tai rikkoa lamput jolloin on helpompi iskeä pimeyden turvin.

Vihollissotilaiden dialogia on hauska kuunnella, huomaa että poikia välillä vähän jännittää. Ja jos huoneessa on kaksi sotilasta joista hoitelet toisen, saattaa toinen panikoida ja sen jälkeen hermostuneesti ympäriinsä kunnen kohtaa hänkin kohtalonsa. Grafiikka on tunnelmallista, viholliset eivät myöskään näy ennen kuin heihin on suora näköyhteys, mutta heidän sijainnistaan saa vinkkejä esimerkiksi äänten aiheuttamien visuaalisten efektien perusteella. Piirrossarjamaisen grafiikan tärkeimpiä elementtejä ovat valon ja varjon vaihtelut mutta taustat on muutenkin tehty taidolla ja hyvällä maulla.


Olen nyt iltapäivän pelaillut Mark of the Ninjaa ja se kyllä koukuttaa. Pelimekaniikka ja kontrollit ovat toimivia ja pelaaminen sujuu jouhevasti. Pelin saloihin myös opastetaan perusteellisesti, joten kokemattomampikin pelaaja pääsee helposti mukaan. Ja mikä parasta, Mark of the Ninja maksaa Xbox Live Arcadessa vain 1200 pistettä eli se on hyvä hankinta vaikka ei ninjaviihteen suurkuluttaja olisikaan.

Ja jos peligenre kiinnostaa, kannattaa tsekata myös Outland (Xbox 360 ja Playstation 3).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.