torstai 6. syyskuuta 2012

Mitä älypuhelimesi kertoo sinusta?

Nyt kun Nokia julkaisi wow-ilmiön ja joskus myöhemmin tuo kuulemma puhelimia myyntiinkin, on mukava taas pohtia että mitä se älypuhelin kertoo kantajastaan.


Tämä kirjoitus perustuu täysin omaan tuttavapiiriini, satoihin tai tuhansiin lukemiini nettikirjoituksiin, sosiaaliseen mediaan, freudilaisiin seksipainajaisiin joita en koskaan näe (vaikka toivoisinkin) ja ennenkaikkea mututuntumaan. Ja mielipidehän  on kuin se juttu joka on kaikilla muilla paitsi muumeilla mutta ei silti kiinnosta ketään.

Samsung

Samsung on tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoiden kruunaamaton kuningas mutta myös toyota ja tuulipuku. Halvan Samsungin ostajaa ei kiinnosta näytön koko tai kameran mekapikselit, pääasia että pääsee feispuukkiin. Samsungin huippumallien ostaja on taas perehtynyt tekniikkaan ainakin sen verran että tietää isomman olevan parempi, myös hinnassa. Samsungin kohdalla jälkimmäinen pitää erinomaisesti paikkaansa, jos vihaat lapsiasi, osta heille halppis-samppa. Muotoilultaan Samsung on yhtä persoonallinen kuin korealaiset autot ja öljytankkerit. Naapurikateutta ei oikeen saa aikaiseksi, mutta eipä se ketään ärsytäkään. 

Apple

Tärkein syy ostaa iPhone on se että se on iPhone. Ja usein ei sitten muuta syytä tarvitakaan. Yksilöllisyyttä korostavalle hipsterille on tärkeää olla samalla lailla yksilöllinen kuin muutkin. Toisaalta iPhonen on uskaltanut ostaa jo alkuajoista asti myös jos ei ymmärrä tekniikasta mitään. Designissä ja laadun tunteessa ainoastaan kalliimmat Lumiat kilpailevat samalla viivalla iPhonen kanssa. Samsungin ohessa Apple on se toinen älypuhelinvalmistaja joka tekee voittoa, muut myyvät puhelimiaan ihan pelkästään hyvää hyvyyttään. Ostamalla iPhonen myös ärsyttää isoa ryhmää ihmisiä, jopa ihan tietämättään.

Nokia

Omassa tuttavapiirissäni keskimääräinen Lumian omistaja on yli 40-vuotias eikä ole koskaan omistanut muuta puhelinta kuin Nokialaisen. Jostain syystä kumisaapasvalmistaja nauttii suomessa edelleenkin jonkinlaisesta merkkiuskollisuudesta vaikka Nokian entisiin toimitiloihin suunnitellaankin suomen pisintä sisäkarting-rataa. Loput tuntemani Lumian omistajat ovat joko saaneet sen töistä tai voittaneet arpajaisissa. Toisaalta jos haluaa erottua älypuhelinten harmaasta massasta, erottuu Lumia edukseen palkitulla designillään jonka idea syntyi Marko Ahtisaaren syötyä liikaa sieniä. Lumiassa on myös niitä siistejä laattoja.

HTC

Älypuhelinten esiinmarssin aikoina HTC oli kovassa huudossa teknologiaorientoituneiden nuorten miesten keskuudessa. Ne olivat ominaisuuksiltaan hyviä, mukavan teknisen näköisiä ja jämäkämmän tuntuisia kuin monet muut kilpailijat. En käytä sanaa nörtti, koska suomen kieli ei erottele käsitteitä geek ja nerd. Nykyään ei tarvitse olla kumpikaan kehdatakseen ostaa Android-puhelimen, joten HTC on enää linux-käyttäjien suosikki, naispuolista HTC:n omistajaa en ole koskaan tavannut. HTC:n paras puoli on se että keskivertokuluttaja ei ole siitä kuullutkaan ja se on tavallaan siistiä.

Huawei

Huawein omistajan erottaa useimmiten siitä että se eksyi Giganttiin silloin kun tarjoussampat olivat loppu.

Ne muut

Ai mitkä muut? En tunne enkä pidä juuri minään.

Ja jos meni herne nenukkiin, ota se pois sieltä. Ensimmäinen oma älyluurini oli Samsungin Android-puhelin ja nykyinen on iPhone 4. Seuraavasta en sitten tiedä vielä, ei ole tarkoitus vaihtaa ainakaan ennen kevättä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.