perjantai 30. marraskuuta 2012

Baldur's Gaten toinen tuleminen

90-luvulla tietokonepelejä hakanneille nimi Baldur's Gate on varmasti tuttu. Se nauttii jopa legendaarista mainetta tietokoneroolipeleistä pitävien keskuudessa. Ja nyt se on tullut takaisin.


Itse olin jo lopetellut pelaamisen vuonna -98 kun alkuperäinen Baldur's Gate ilmestyi. Mutta kun olin palailemassa peliharrastuksen paliin jotakuinkin 10 vuotta tuon jälkeen ensimmäinen peli joka iski kuin miljoona volttia oli Basilisk Gamesin Eschalon Book I joka on paljosta velkaa esimerkiksi juuri Baldur's Gatelle. Kokeilin aikoinaan pelin demoa ja sen pelattuani olin välittömästi koukussa ja sitten jo lainattiin isoveljen luottokorttia että sain pelin ostettua netistä. Kokemus oli juuri sopivasti samanlainen kuin nuorempana, mutta toisaalta pelattavuus oli kehittynyt hyvälle tasolle. Kaikkein parasta oli kuitenkin että olin huomattavasti parempi pelaamaan kuin nuorena jolloin päädyin aina kuolemaan alhaisilla tasoilla. Toki pelitkin ovat nykyään usein helpompia mutta toisaalta ainakin englannin kielen taitoni on kehittynyt noilta vuosilta kuten myös kyky oppia ja omaksua asioita.


Mutta takaisin itse Baldur's Gateen. BG on yläviistosta kuvattu Dungeons & Dragonsin sääntöihin ja Forgotten Realms -maailmaan perustuva peli jossa pelaaja luo ensin itselleen hahmon ja lähtee seikkailemaan, suorittamaan tehtäviä, keräämään kokemusta ja varusteita sekä liittolaisia (ja varmasti myös vihamiehiä). Pelissä on sekä yksi pääjuoni että lukuisia sivujuonia. Mitään varsinaisen ihmeellistä ja ainutkertaista pelissä ei kaiketi ole, mutta toisaalta hyvä tarina vetää aina mukaansa ja kuluneistakin aineksista voi huipputuotteen hyvällä toteutuksella. Itsehän en peliä ole siis vielä pelannut, kunhan tässä fiilistelen.


Yleisesti ottaen suhtaudun pelien remakeihin erittäin positiivisesti. Miksi keksiä pyörää uudestaan kun tuoreet pelisukupolvet eivät tunne vanhoja helmiä. Toisaalta nykytekniikalla saadaan pelattavuus, grafiikka ja äänet saadaan viilattua viimeisen päälle hyviksi. Mieluummin pelaisinkin juuri hyvin tehtyä remakea kuin jonkun emulaattorin kautta pyörivää vanhaa peliä. Antaa ajan kullata muistot ja pelintekijöiden pelit.

Nykyään yleistyvään tyyliin peliä ei julkaista pelkästään Windowsille vaan myös macille, iPadille sekä Androidille. Windows-versio on jo ulkona mutta iOS-versiosta löytyi viime metreillä paha bugi ja mac-versio on parhaillaan Applen hyväksyttävänä. Muutenkin peli on myöhässä alkuperäisestä aikataulusta. Ilmeisesti macin App Store on osoittautunut hyväksi kauppapaikaksi, sillä peli ei tule ainakaan aluksi muualle myyntiin. Myös Eschalon-sarja löytyy App Storesta kuten myös pari hyvin samanhenkistä Spiderweb Softwaren peliä. Itseasiassa Spiderweb taisi julkaista Black Fortressin mac-version ennen Windows-versiota! Itse en pitänyt Black Fortressista, mutta Avadon I on ihan mukiinmenevä.

Mutta nyt vain odottelen että Baldur's Gate ilmaantuisi App Storeen. Toisaalta ei kiirettä, olen suunnitellut pyhittäväni ison osan joululomasta sille, tuleepahan niillekin päiville jotain käyttöä. Joulustressiin ja ähkyyn kyllästyneenä päätin tänä vuonna lähteä reissuun ja katolisessa maassa voi olla vähän hiljaista pyhinä joten ajattelin poikkeuksellisesti ottaa läppärin mukaan reissuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.