maanantai 26. marraskuuta 2012

Bards Tale - App Storen aarteita

Aina ei välttämättä tarvitse ostaa uusimpia hittipelejä vaan mukavaa pelattavaa voi löytää edullisestikin. Alle 10 euron hintainen Bards Tale  on ehdottomasti hintansa arvoinen.

Alkuperäinen Bards Tale vuodelta 1985 oli lupsakka klassikko-rpg mutta vajaa 10 vuotta sitten konsoleille julkaistu uusi Bards Tale jakaa sen kanssa lähinnä nimen. Viime vuosina Bards Tale on julkaistu uudelleen eri alustoille, kuten myös macille ja iOS:lle. Nykyinen versio sisältää sekä vanhan että uuden Bards Talen. Erikoisuutena Bards Tale tukee iCloudia ja macilla aloitettua peliä voidaan jatkaa iPhonessa tai iPadissa.Tuoreemmasta Bard Talesta huomaa että se on suunniteltu konsoleille. Kontrollit ovat yksinkertaiset mutta se ei aina oikein ole kotonaan tietokoneella. Toisaalta pelaaminen on helppoa ja se onnistuu hyvin myös läppärillä sohvalla röhnöttäen. Pelin parasta antia ei myöskään ole vähän köpöiset taistelut, hahmon melko alkeellinen kehittäminen tai tavaroiden kerääminen (inventaariota ei ole) vaan nimenomaan dialogi. Ja se on loistavaa se.

Pelin puherooleista vastaavat alan ammattilaiset ja tarinaa kuljettaa kertoja joka ei tyydy pelkästään kuvaamaan tapahtumia vaan avoimesti vittuilee pelaajalle. Muutenkin käy nopeasti ilmi että päähekilön virkaa toimittava bardi ei ole fantasiaseikkailujen perussankari vaan kolikon ja tissivaon perässä juokseva rääväsuu. Tapahtumat eivät muutenkaan mene putkeen vaan jo heti ensimmäisessä kohtauksessa päähenkilö joutuu naurunalaiseksi. Ja aina tilaisuuden tullen jotkut pelimaailman hahmoista laulaa lurauttavat veisun johon voi osallistua halutessaan karaoketyyppisesti.
Aseinaan bardi käyttää sekä lähitaisteluaseita että jousta. Molemmille löytyy käyttöä ja tarvittaessa avuksi loihditaan luutulla erilaisia olentoja. Aluksi bardi tosin osaa loihtia vain rotan joka kelpaa lähinnä naisten säikyttelyyn. Peli opettaa toiminnot kädestä pitäen ja oppimiskynnys on muutenkin alhaalla joten peli sopii hyvin myös ei niin vakavamieliseen ajan haaskaukseen varsinkin kun hinta on kohdillaan. Peli on myös sen verran kevyt että ei saa juurikaan 2010 13" MacBook Pro:tani kuumenenaan häiritsevästi.

Suosittelenkin peliä kaikille ronskista fantasiaviihteestä kiinnostuneille, jos ei muuta niin sohva- ja matkapeliksi. Vakavampaa rpg-kokemusta etsiville suosittelen Eschalon-sarjaa joka saa ensi kesänä kolmannen osansa. Itse käytin Bards Talea lämmittelynä ennen pian julkaistavaa Baldurs Gatea.

Hyvää

  • Halpa
  • Kevyt
  • Mahtava dialogi ja äänimaailma
  • Laulut
  • Kiinnostavat hahmot
  • Yksinkertainen ja helppo (helppo oppia ja läpäistä)

Huonoa

  • Nykymittapuulla vaatimattomat grafiikat
  • Taistelu ei ole näppiksen kanssa kovin nautittavaa
  • Ei "oikea rpg"
  • Yksinkertainen ja helppo (ei inventaariota, taistelu ei vaadi kovin kummoista strategiaa)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.