keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Myydäänkö kalenteria vai mainoksia?

Moni lienee joskus törmännyt urheiluseuran kalenteriin joka suorastaan pursuaa mainoksia. Kovin esteettinen sellainen ei ole, kysymys kuuluukin että kannattaako niitä mainoksia edes laittaa niin paljoa.

Urheiluseurojen ja yhdistysten kalenterilla on hyvin selkeä tarkoitus. Niiden avulla on tarkoitus kerätä rahaa. Mutta miten se onnistuu parhaiten?

Jos seuralla/yhdistyksellä on muutama kova lobbari, saadaan kalenteri myytyä täyteen mainoksia. Tällöin kalenterista tulee kovin helposti masentavan ruma. Itse en moista laittaisi edes vessan seinälle. Ja sääliksi käy niitä joille mokoma ostetaan joululahjaksi ja sitten se pitäisi laittaa esiin näkyvälle paikalle. Usein mainosaineisto on vielä varsin kamalasti taitettua.

Jos taas mainokset jätetään sivuosaan, saadaan jokaisen kuukauden kohdalle komea kuva (mikäli sellaisia joku on osannut ottaa). Näin kalenterista tulee esteettinen, jopa sisustuselementti. Hyvännäköistä kalenteria on myös helppo myydä, sen voi ostaa muussakin kuin kannatusmielessä. Nuorena olin partiossa ja lippukuntamme teki Halikko-kalenterin johon oli kerätty vanhoja ja muistaakseni vähän uudempiakin valokuvia kotikunnastamme. Mainoksia siinä ei ollut lainkaan mutta kauppa kävi koska se oli toisaalta hieno ja toisaalta vastaavaa ei ollut saatavilla. Sitä kyseltiin seuraavanakin vuonna.

Seuran tai yhdistyksen kalenteria suunnittelevien kannattaisikin miettiä että kumpaa sitä oikein myydään, kalenteria vai mainoksia. Hyvännäköisen kalenterin voi ostaa kuka vain, mainoslehdykän vain kovat kannattajat (tai heidän sukulaisensa puolipakolla). Tietenkin asiaan vaikuttaa myös se että onko kyseessä naislentopallojoukkue vai shakkikerho. Toisaalta lippukuntamme valitsi aikoinaan yleismaallisemman aiheen ja se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi.

Oma vinkkini on että myykää kalenteria, älkää pakottako meitä tuijottamaan rumia mainoksia. Mainoksia on muutenkin liikaa joka paikassa (sanoo hän joka on mainostoimistossa töissä). Jos kuulalaakeripetankki ei vaan näytä kovin raflaavalta, keksikää jotain muuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.