keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Bottle -pippuri ja suolamyllyt

Nykyään tulee panostettua ruokaan vähän enemmän kuin villeinä opiskeluvuosina, joten eteen tuli pippuri- ja suolamyllyjen hankinta. Perinteinen Peugeot on toki klassikko mutta vähän tylsä. Normin muotoilema Bottle taas edustaa pohjoismaista designiä yksinkertaisimmillaan.


Vastajauhettu pippuri tai suola on pieni mutta tärkeä yksityiskohta ruoanlaitossa. Ikean muutaman euron myllyihin kannattaa tuskin langeta, mutta kahtena eri kokona saatavilla oleva Bottle ei onneksi maksa mansikoita vaan 30 euroa kappale. Toisaalta sijoitus on (toivottavasti) pitkäikäinen, tuleehan sitä pistettyä 600 euroa älypuhelimeen mitä käyttää maksimissaan 3 vuotta. Ja kun tuote miellyttää silmää niin sitä käyttää mielellään eikä se hautaudu kaapin perälle. Bottlen muotoilu kestää myös varmasti hyvin aikaa, ne tuskin näyttävät vanhanaikaisilta 20 vuoden päästäkään. Muodoissa on jotain samanlaista pehmeyttä ja yksinkertaisuutta kuin Harri Koskisen muotoilemissa Genelecin kaiuttimissakin. Kummassakaan ei ole myöskään tarvinnut karsia käytettävyydestä ja ne on helppo laittaa muiden yksinkertaisesti muotoiltujen esineiden seuraan.

Bottlen rakenne on vieläpä sangen näppärä esimerkiksi Peugeotiin verrattuna, jauhinosa on sijoitettu myllyn yläosaan ja kun tavaraa halutaan ulos, käännetään laitos ylösalaisin. Monet myllythän varistavat tavaraa ulos pöydälle asetettunakin. Jotkut ovat myös valitelleet Peugeotin löystyvästä säätöruuvista. Itse vasta tilasin omani ja todellinen käytettävyys paljastuu vasta pidemmän ajan kuluttua. Palaan asiaan todennäköisesti myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.