sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Matkahuollon verkkosivut

Kävin vaihteeksi sukuloimassa Salossa ja paluumatkan tulin bussilla. Matkahuollon verkkosivu on kyllä melko masentava kokemus.

Matkahuolto mainostaa että liput saa edullisemmin heidän uudesta verkkokaupastaan (vanha oli kuulemma todella huono, en koskaan käyttänyt). Valitettavasti itse sivu todella onneton. Matkahuolto kehuu kehittäneensä lipunmyyntiään vuosikymmeniä, vaiko vuosikymmeniä sitten?

Mobiilisivusto taikka responsiivinen design eivät ole Matkahuollolle tuttuja käsitteitä. Sivustoa ei ole ilo selailla iPhonen Chromella tai Safarilla, nappulat hyppäävät pois paikaltaan. Sivusto ei myöskään osaa näyttää seuraavaa bussia vaan se näyttää aina koko päivän vuorot joista saa sitten tihrustella ja zoomailla haluamansa vuoron.

Matkahuollon palvelusta huomaa hyvin että kilpailua ei ole ollut joten mitään ei ole tarvinnut kehittää. Ja nyt kun kilpailu on vapautumassa, mitä tekee Matkahuolto? Yrittää kaikin keinoin kiusata Onnibussia tajuamatta että se kilpailu vapautuu 2014 ihan kokonaan. Sitten ei enää pullistella vanhoilla oikeuksilla. Onnibussi olisi hyvä sparraaja, vielä olisi vuosi aikaa viilata toiminta valmiiksi ennen kuin kansainväliset halpabussiyhtiöt saapuvat. Jotain sentään on tehty, uudesta verkkokaupasta saa ennakkoon varattua matkan edullisemmin, ennen tuli aina ostettua lippu vasta bussista kun sillä ei ollut mitään väliä. Silti panostus on jopa VR:ää vähäisempää. VR:llä on myös erilaisia alennuksia ja kampanjoita, mutta vastapainoksi lippujen ostamista on hankaloitettu onnettomasti toteutetulla järjestelmällä ja nyt pistetään porukkaa ulos asiakaspalvelustakin. VR on myös kaikkien vuosien jälkeen keksinut että Pendolinojen talviominaisuuksia voisi parantaa.

Itse odottelen kyllä kovasti julkisen liikenteen vapautumista, nykyisellään kotimaan matkailu on kallista ja palvelu kehnoa. Omasta autosta luovuin pari vuotta sitten eikä enää tee mieli palata siihenkään. Auto imee rahaa vaikka sillä ei ajaisi, talvisin skrabaaminen ei innosta, väsyneenä on mukavampi istua vain kyydissä ja viikonloppuaamuisinkaan ei tarvitse pohtia ajokuntoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.