lauantai 22. joulukuuta 2012

Poland cannot into space

Joulu on epämiellyttävä, kiireinen ja ahdistava kulutusjuhla. Siksi sen voikin viettää Puolassa.

Good morning Poland

Kone oli myöhässä ja menin eilen väärään bussiin. Tai bussi oli oikea (210) mutta suunta väärä. Siinä meni tunti, pari. Bussilla matkustaminen on kyllä edullista ja homma toimii, voisivat suomessakin ottaa mallia. Junamatka Sopottiin sujuikin sitten jo huomattavasti kivuttomammin.

Keli on aika sama kuin suomessa mutta rakentamisen taso ei. Suosittelen talviselle Puolan matkaajalle lämmintä yöasua ja villasukkia. Toisaalta ei välttämättä kannata ottaa halvinta hotellia kuten minä tein. Ovessani lukee We apologize for squeezes, mitäköhän sekin tarkoittaa? Wc on tosi kylmä, huone on kyllä muuten ok ja hotelli sijaitsee Sopotin keskustassa, 5 min kävelyn päässä juna-asemalta.

Ja koska eilen tulin hotellille aika myöhään, en enää viitsinyt käydä missään syömässä. Aamupalaksi oli vain vodkaa ja Smartiesseja. Vodka on onneksi De Luxe.

Poikkeuksellisesti otin läppärin reissuun koska ajattelin että jos täällä on pyhinä helkutin tylsää, voin pelata Baldur's Gatea. Mutta sekin on myöhässä. Matkalukemisena on onneksi muun muassa Chuck Klostermanin Seksiä, huumeita ja kaakaomuroja. Se sai minut kuuntelemaan Billy Joelia. Ei se paskempaa ole. Billy Joel on paljon enemmän kuin We didn't start the fire tai edes Piano man. Kirjan kannessa lukee Matalakulttuurin manifesti, mutta sanoisin ennemminkin että se kirjoittaa auki modernin, urbaanin nuoren (miehen?) elämän.

Nyt aion mennä tuonne kylmään suihkuun ja sen jälkeen etsiä jostain aamupalaa. Muutakin kuin vodkaa.

1 kommentti:

  1. Pakkasta ollut tänään 14 astetta ja eilenkin kymmenkunta. Bussit ja junat lähes minuutilleen aikataulussa. Ovet ja muut toimivat hienosti. Ei se näköjään niin vaikeaa ole.

    Ja jos Naantali olis Sopot ja Turku Gdansk, ni siin välillä menisi paikallisjuna vartin välein. Mut eipä mee.

    VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.