tiistai 29. tammikuuta 2013

Apple TV sai Bluetooth-tuen

Apple on julkaissut toisen ja kolmannen sukupolven Apple TV -laitteisiin 5.2-päivityksen jonka suurin uudistus on tuki Bluetooth-näppäimistölle. Etkö tiennyt että laitteessa on BT? Apple ei ole pitänyt siitä kummempaa meteliä.

Apple TV

Muita uudistuksia ovat What's next -toiminto joka näyttää (iTunesissa?) seuraavan biisin ja sekä iTunesin iCloud -tuki jolloin voi kuunnella pilvestä ostamiaan kappaleita. Ei siis mitään kovin kiinnostavaa Bluetoothin lisäksi.

Kun toisen sukupolven Apple TV:t avattiin aikoinaan ensimmäistä kertaa, kummasteltiin ylimääräistä antennia jolle ei keksitty käyttötarkoitusta. Laitteessa oli myös iPadista tuttu Broadcomin Wi-Fi/Bluetooth/FM -yhdistelmäpiiri.

Applen lyhyt näppäimistö on näppärän kokoinen

Ensin epäilin että Bluetooth-näppäimistöllä ei ole Apple TV:n kanssa mitään virkaa mutta omistamani lyhyt malli sopii hyvin sohvalla käytettäväksi. Toki enimmäkseen tulen varmasti käyttämään kaukosäädintä koska teen harvakseltaan hakuja joissa tarvitsee kirjoittaa enemmän. Kirjoittaminen onnistuu mukavasti myös iPhone-sovelluksella.

Kaikkein mielenkiintoisinta on kuitenkin spekuloida että miksi Apple ei avannut Bluetooth-tukea käyttöön aikaisemmin. Ominaisuus on salaa asustellut laitteissa jo jonkin aikaa. Ehkä Apple on vain käyttänyt tuttua yhdistelmäpiiriä. Toisaalta, oli sille antennikin laitettu.

Olisiko Apple siis vihdoin avaamassa Apple TV:tä sovelluksille? Ainakin erilaiset elokuvien ja televisiosarjojen suoratoistopalvelut kuten Netflix ovat valtaamassa maailmaa ja itsekin näkisin mielelläni ne Apple TV:n sovellusvalikoimassa. Eikä yksinkertainen nettiselainkaan välttämättä ihan typerä idea olisi. Apple ei ole tavalliseen tapaan hiiskunut asiasta mitään. Apple TV kuitenkin on kasvattanut suosiotaan ja televisioala kulkee kohti murrosta, ehkä näemme pian jotain jännittävää.

Ja kun Bluetooth on herätetty henkiin, voisi Apple TV:stä tehdä BT-musiikkivastaanottimen. Sitä tuskin kuitenkaan tulee tapahtumaan, se ei olisi Applen etujen mukaista. Kolmannen sukupolven Apple TV:tä ei ole myöskään vieläkään onnistuttu jailbreikkaamaan joten ominaisuutta ei pääse hyödyntämään sitäkään kautta.

Tällä hetkellä Bluetooth-tuki jääkin lähinnä BT-näppiksen jo omistavien huviksi, itse en ainakaan rynnistäisi tämän takia kaupoille.

edit: Päivityksen yhteydessä on selvinnyt että Apple TV:stä on tulossa uusi malli tehokkaammalla suorittimella sekä pienemmillä ulkomitoilla. Mihin Apple TV:ssä tarvitaan lisää suorituskykyä? Jäämme mielenkiinnolla odottelemaan. Asiasta kertoo muun muassa Anandtech.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.