perjantai 11. tammikuuta 2013

Blogin tuunausta

Blogger on ollut herkkua omalla palvelimella pyörineeseen WordPressiin verrattuna. Ei alituista päivittämistä, hajoavia plugareita ja muita iloja. Ihan itsekseeen ei Blogger-sivustokaan sentään rakennu.

Minulla on tuttavia joiden mielestä nettisivuilla kaikki pitää tehdä ehdottomasti itse. Omasta mielestäni se on hullun hommaa henkilökohtaisilla ja pikkufirmojen sivuilla jos ei satu olemaan alan ammattilainen ja omaa liikaa vapaa-aikaa. Muissa tapauksissa lopputulos on yleensä aina huonompi kuin valmiilla ratkaisulla joita kehitetään jatkuvasti ja ammattilaiset pitävät huolen niiden toimivuudesta. Ja jos nyt pitäisi alkaa tehdä sivua jollekin pikkufirmalle, olisi ratkaisuni olisi juurikin Blogger tai WordPress.com. Pari vuotta sitten tein hommia omalla toiminimellä ja suomalaisen pienyrittäjän käsitys hyvän nettisivun hinnasta oli satanen, pari. Siinä ei paljoa kannata alkaa koodailemaan, varsinkin kun saa sitten vielä päivitysvastuun itselleen. Ja nyt kun pidän sivustoa omaksi ilokseni, voin keskittyä tärkeimpään eli sisältöön enkä tukan haromiseen kun WordPressin päivitys rikkoi taas jonkun plugarin.

Jos asia kiinnostaa, kannattaa lukea tämä juttu: Voiko toimivan verkkopalvelun saada alle satasella?

Blogger on yllättävän monipuolisesti muokattavissa ja pidän erityisesti sen hyvistä kävijätilastoista. Vakiot jakonappulat eivät kuitenkaan ole kovin hyvät, ne ovat pienet eikä palveluja pääse itse muokkaamaan. Löysin ohjeet miten saa helposti laitettua toisenlaiset nappulat. Ainoa suurempi miinus näissä uusissa napeissa on että ne ovat englanninkieliset. Saa nähdä palaanko vielä jossain välissä alkuperäisiin.

Lisäsin myös sivupalkkiin Facebook-laatikon blogin FB-sivulle. Aikaisemmin viikolla lisäsin myös vähän grafiikkaa yläpalkkiin. Se onkin ollut suuri puutos että sivun ulkoasussa ei ole ollut kunnolla omaa kädenjälkeäni. Pitää vielä vähän hioa sitä, tein sen myöhään illalla sängyssä maaten MacBook Pro:n kosketuslevyllä. Läppärin aihio oli toki jo valmiina ennestään.


Nyt sivusto on hyvässä iskussa joten voi keskittyä kirjoitteluun ja Twin Peaksiin minkä löysin vähän aikaa sitten Netflixistä. Erinomaisen mainio sarja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.