lauantai 19. tammikuuta 2013

BOB's Vintage & Repair

Olen pitkään harmitellut että Turussa kaikki vintage-putiikit myyvät lähinnä naisten vaatteita. Totesin olleeni 1,5 vuotta väärässä, Bob's sijaitsee vieläpä lähes naapurissa, Rauhankadulla.

Bob's Vintage & Repair

Nykyään saa uusista laatuvaatteista maksaa melkoisen paljon ja nykymuoti ei aina vaan oikein nappaa. Itseäni ärsyttävät kaikki ylimääräiset lenksut sun muut, mutta erityisesti kauluspaidat joissa on painatuksia. Onneksi nuo ovat jo vähitellen pois muodista. Tykkään kuitenkin aika paljon klassisista ja ajattomista jutuista, joten Bob's Vintage & Repair tuli kuin tilaukseen.

Euroopassa näitä miesten vintage-liikkeitä on pilvin pimein, Suomi tulee taas kerran jälkijunassa. Kävinkin yhdessä Lontoossa mutta mukaan ei tarttunut silloin mitään (harmittaa kyllä ne pyöreäkärkiset mustat bootsit jotka jäivät ostamatta). Bob'sin konsepti on mielenkiintoinen, vaatteet tulevat käytettynä pääasiassa jenkeistä. Se näkyy jonkun verran vaatteiden tyylissä. Toki valikoimissa oli myös esimerkiksi muutama pari Karhun tossuja.

Päätin tänään lähteä tutkailemaan valikoimia alustavasti, ei ollut tarkoitus ostaa mitään mutta olin kuitenkin henkisesti varautunut että jotain lähtee mukaan. Valikoima ei kuulemma ollut parhaillaan koska alennusmyynti alkaa olla lopuillaan ja ensi kuussa tulisi lisää tavaraa. Facebookissa mainostetut paksut villapaidat eivät innostaneet (kaapissa on Varustelekan armeijapaitoja riittämiin) mutta löysin hyvännäköisen ja paksun ruudullisen flanellipaidan. Saahan noita uusinakin, mutta yleensä niissä on aina joku sävy joka ei miellytä silmääni. Ja kangaskaan ei ole yleensä läheskään yhtä hyvää. Pitkään en ollut valmis hankkimaan taas ruutupaitaa, niitä tuli käytettyä aika paljon 90-luvun puolivälissä. Silloin niitä ostettiin kai enimmäkseen anttilasta. Seinä on muuten oikeasti keltainen...Bob'sin tarjonnasta pysyy parhaiten kärryillä seuraamalla Facebook-sivua ja toki käymällä välillä ihan paikan päällä. Bob's tuo hyvän lisän nykyisen kertakäyttökulttuurin rinnalle. Ja kuten hyvät huonekalut, hyvälaatuiset vaatteetkin kestävät useammankin omistajan käytön. Bob'sin palvelu oli myös erinomaista ja kun ilmeisesti kovan pakkasen takia ei ollut muita asiakkaita, ehti siinä hieman turista esim. 90-luvun vaatteista ja siitä kuinka hyviä bootseja Tony Mora tekee (häkkikellaristani löytyy yksi pari).

Suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.