sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Myydään: Aito neuvosto-Lada

Raskain mielin päätimme luopua pari vuotta sitten hankkimastamme Ladasta. Hieman laittoa se vaatii eikä meillä ole nyt kaverin kanssa kummallakaan sille käyttöä.

Lada 1200 S -91
7.2.2013 myyty!

Sen mitä ajelimme, auto toimi hienosti vuotavaa kytkintä lukuunottamatta mutta se taitaa olla Ladassa tyyppivika. Auto lähti aina käyntiin kuin siperianmännyn alta ja sitä paremmin se kulki mitä huonompi tie oli.

Vanha takaveto-Lada on yllättävän tilava mutta kovin ketterä se ei ole, nykyautoista (lue 60-luvun jälkeen tehdyistä) poiketen ohjaus on raskas vauhdissakin. Ladassa ei oikeastaan tarvittaisi nopeusmittaria ollenkaan, yleensä sillä ei uskalla ajaa kovempaa kuin rajoitus sallii, jos edes niin kovaa. Tehoja on ainakin tehtaan lupauksissa ollut 60 hevosvoimaa ja 1200 S kirittää 100 km/h tauluun 20 sekunnissa. Ajossa se tuntuu kuitenkin ihan niin ripeältä kuin on tarvis. Lada ei ole kiireisen miehen auto muutenkaan.

Tämä yksilö on ilmeisesti ainakin joskus ollut naisella, konehuoneesta löytyivät isot naisten mammamalliset alushousut. Kyseisestä yksilöstä puuttuvat myös rautalanka- ja koivuhalkopatentit eli viralliset varaosat. Auton ostaessamme konehuoneessa kiilsivät uutuuttaan Boschin tulpat ja akku, eli ilmeisesti on käynyt korjaamolla hoidettavana, Ladamieshän on tunnetusti nuuka ja ostaa vain halvinta. Näissä Ladoista löytääkin harvoin edes radiota saatikka muuta nykyajan hienoutta.

Tästä siis lähtisi pala suomalaista autohistoriaa. Ladamiehen ei toki sovi olla ihan kädetön, eli jos vuotava kytkin tai kaasutinmoottorin päästöt jännittävät niin kannattaa katsella suosiolla muita autoja. 90-luvun japanilaisia saa edullisesti ja ne ovat yleensä luotettavia. Ja tylsiä. Ladamies ei taas sääliä kaipaa.

 Auto sijaitsee Salossa ja siinä on alla valtion virallisen auktoriteetin eli poliisin sanoin "ei nypityt vaan loppuunajetut talvirenkaat". Toisin sanoen renkaat ovat vielä niin uudet että pinta ei ole ehtinyt vielä kasvaa. Ja jossain minulla on jemmassa melkein mustat, melkein pyöreät, melkein saman merkkiset ja melkein saman kokoiset eli Ladan ajo-ominaisuuksiin juuri sopivat lain kirjan täyttävät kesärenkaat mutta ne eivät ole vanteilla.

Ostamiseen liittyvät kysymykset ilmoituksen henkilölle, minä voin vastata teknisiin kysymyksiin. Ilmoituksen kuva on viime syksyltä, nämä taas siltä ajalta kun auto oli ajossa. Lada tahtoo hyvään kotiin, ei peltoautoksi.

1.2 litrainen voimanpesä 
Ladan kontti on tilava

Pohja oli yllättävän ehjän näköinen

Ei näy ratsupaikkoja

Tämän kuvan tarkoitus on unohtunut

1 kommentti:

Jätä toki kommentti tai kysymys.