keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Viikon verran futonia

Viikko sitten Turku Futon Shop toimitti 7-kerroksisen puuvillafutonini. Olen nukkunut yöni hyvin, joten kyllä se ainakin Ikean patjan voittaa.

Ensifiilis oli hieman outo, vanhan patjani tuttu ja turvallinen kuoppa oli poissa. Futon tuntui myös ensialkuun muhkuraiselta, mutta se asettui nopeasti. Futon tuntuu nukkuma-alustana jotenkin luonnollisemmalta kuin muut. Toisaalta, ei evoluutio kaiketi ole kehittänytkään ihmisvartaloa nukkumaan teräsjousien päällä. Futonista tuntee että se on luonnonmateriaalia. Pinnasta mukavan pehmeä, mutta syvempää oikein jämäkkä. Pienen hyppytestin perusteella futon syö iskuenergiaa tehokkaammin kuin muut patjat.

Joltakin nettipalstalta luin että futon olisi niin kova että siinä ei ole kiva köllötellä aamulla. Se ei kyllä mitenkään pidä paikkaansa tai sitten nukkujan täytyy olla melkoinen vanupeppu. Olisin kyllä toivonut kyseistä efektiä että pääsisi aamulla reippaammin ylös. Toinen havainto on ollut että menen aikaisemmin nukkumaan, se vaan tuntuu niin kivalta. Tämän lisäksi olen nähnyt myös tavallista enemmän unia, mutta sitä tuskin voidaan laittaa futonin piikkiin.

Mitään lopullista arviota ei vielä näin lyhyen ajan jälkeen voi sanoa, mutta toistaiseksi olen ollut erinomaisen tyytyväinen hankintaani.

Nykyinen sänkyni ei vaan taida olla paras mahdollinen futonille ja Ikean laatu rapistuu, joten se on kyllä pistettävä uusittavien listalle pikapuoliin. Ikeasta ostamani lakana on myös osoittautunut kehnoksi joten halvalla ei saanut silläkään kertaa hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.