perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pääsiäinen

Pääsiäinen ei alkanut lupaavasti. Joku ryökäle oli katkonut pään Ympäristötalon pupulta ja Mignon-munat olivat kaupasta loppu. Jälkimmäinen oli toki odotettavissa lehtiuutisten perusteella. Pääsiäisenä pitää myös kuulemma hiljentyä pohdiskelemaan sen tarkoitusta.

Ympäristötalon pupu

Kerran kuulemani hauskan sanonnan mukaan Jeesus on hommannut meille enemmän palkallisia vapaapäiviä kuin ammattiliitot. Yhtään ammattiliittoja väheksymättä tämä pitänee paikkansa (riippuu toki myös siitä että lasketaanko kesäloma mukaan). Pääsiäinen, kuten joulukin, on ajautunut aika kauas alkuperäisestä tarkoituksestaan.

Pääsiäisenä syödään suklaamunia ja lapset pukeutuvat noidiksi ja käyvät ruoskimassa ihmisiä pajunoksilla kärttäen palkkioksi karkkia (viime viikolla). Ennen palkkion sai kuulemma vasta viikon päästä varsinaisena pääsiäisenä (eli ensi sunnuntaina?), mutta nykyajan lapset ovat siihen liian kärsimättömiä. Nykyajalla tarkoitan sitä aikaa kun maailma oli jo värillinen.

Pääsiäinen on myös se aika vuodesta kun suomalainen syö lammasta ehkä sen ainoan kerran. Kysynkin että miksi emme voisi syödä lammasta useammin? Lampaanlihaa syötiin vuonna 2011 Suomessa asukasta kohti 600 grammaa (Wikipedia).  Eli 1,5 jauhelihapaketin (400 g) verran. Miten olisi vaikka juhannuslammas? Hyvin laitettuna lampaanliha on maukasta, mutta me suomalaiset vierastamme sitä.

Pääsiäinen on kaikenkaikkiaan ihan mukava pikku lisäloma kevääseen. Useimmiten (ei tänä vuonna) sää on jo ihan miellyttävä ja parina vuonna olen ollut reissussa pääsiäisenä. Pääsiäinen on hyvää aikaa matkustaa vaikka keskieurooppaan jossa kevät on pidemmällä, toki ajankohdan suosio on huomioitu myös lentolippujen hinnoissa. Joillakin lomailua voi häiritä myös se että suurin osa kaupoista saattaa olla kiinni. Itselleni riittää yleensä että muutama hyvä kahvila ja ravintola on auki. Toki itse kohtasin aikoinaan sellaisen käytännön ongelman viinimaana tunnetussa Unkarissa että viiniä oli kyllä saatavilla joka paikasta mutta ei korkkiruuvia. Kierrekorkki viinipullossa oli ainakin 2010 siellä melko tuntematon asia.

Internet näyttää vielä ulkolämpötilaksi pikkupakkasta, mutta auringonvalo kajastaa jo tänne kellariinkin. Iltäpäivällä täytynee siis vierailla ulkoilmassakin. Ties vaikka kävisin nauttimassa yhden pääsiäisoluen.

Ja se pääsiäisen tarkoitus, meinasi ihan kokonaan unohtua. Katsokaa Wikipediasta, minä siivoan nyt vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.