maanantai 6. toukokuuta 2013

Chelsea-bootsit

Olen viikonloppuna menossa MaMa ry:n 40-vuotisjuhliin ja tällä kertaa en nyt vaan yksinkertaisesti kehtaa laittaa tennareita enkä edes ruskeaa leveälahkeista (turkulaista) villapukuani. Pitää siis kaivaa esille Prahasta lakkiaisiani varten hankittu puolivillainen liivipuku. Kengät vain uupuivat joten suuntasin tietysti Bob's Vintageen (vaikka tumma pukuni ei mitään vintagea olekaan).

Saappaat tekevät miehen
Heti alkuunsa oli selvää etten halunnut tavallisia, tylsiä juhlakenkiä. Parit sellaiset sain Bob'siltakin sovitettavaksi mutta ne eivät innostaneet. Samaan aikaan oli toinenkin herrasmies etsimässä koon 43 jalkinetta ja testailtavana oli muun muassa Chelsea-bootseja.

Chelsea-bootsit ovat siitä kivat että pitkien lahkeiden kanssa ne näyttävät vähän kengiltä mutta istuessa sukat eivät vilku. Chelseat tulivat tunnetuksi 60-luvulla muun muassa Beatlesian jalasta mutta yllättänen malli on ollut suosittu myös kaukaisessa galaksissa, sillä ne löytyvät Imperiumin iskusotilaiden jalasta valkoiseksi värjättyinä.

Chelsea-bootsien historia menee kuitenkin paljon pidemmälle kuin 60-luvulle. Bootsien kantava idea on kuminen reunavenyke jonka ansiosta ne on helppo pukea ja riisua. Kumivenyke löi itsensä läpi niinkin aikaisin kuin 1800-luvun puolivälissä.

Vaikka kokoni onkin 43, päätin sovittaa koon 42 Geox-merkkisiä saappaita. Merkki ei sanonut "itse Bobillekaan" mitään mutta vaikuttivat olevan ihan hyvää tekoa. Jalkaan ne tuntuivat heti mukavalta vaikka olenkin viime ajat taapertanut mahdollisimman ohutpohjaisilla tossuilla. Ei siinä sitten tarvinnut kauaa miettiä. Toki samalla rahalla olisi saanut jo uusiakin kenkiä mutta mieluummin hyvät käytetyt kuin huonot uudet. Kengissä hintakaan ei aina takaa laatua.

Joidenkin mielestä käytetyistä vaatteista ja asusteista ei kannattaisi maksaa kovinkaan paljoa, mutta hintataso on noussut kirppareillakin ja itselläni on ainakin muutakin puuhaa kuin olla jokainen viikonloppuaamu kaivelemassa jossakin kirppiscenterillä siinä toivossa että ehkä löytäisi jotain kivaa. Bob's Vintagessa on hyvä ja nopeasti uusiutuva valikoima laadukasta tavaraa. Hyvä todennäköisyys siis löytää jotain mistä pitää, miesten nykymuoti ei oikein istu allekirjoittaneen makuun ja kierrätys on muuten vain fiksua.

Pikaisen googletuksen mukaan Geox on muuten 90-luvulla perustettu italialainen jalkinevalmistaja joka on erikoistunut hengittäväpohjaisiin kenkiin. Ja eivät ne uutenakaan mitään halpoja ole. Pohjan hengittävyyttä (tai vedenpitävyyttä) en ole vielä ehtinyt testata.

Samalla reissulla kyselin vielä suositusta hyvästä suutarista. Korjausta odottamassa on ainakin yhdet Tony Moran bootsit (maksoivat melkein 1000 mk -96 ja nyt jo rikki) ja Karhun "painonnostokengät". Kauppatorin suutari on kuulemma hyvä, pitääpä siis poiketa sinne jossakin välissä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.