tiistai 14. toukokuuta 2013

Hiiliteräspannu mallia Paderno

Kaverilta ostamani pannu ei ollutkaan De Buyer vaan Paderno, mutta haitanneeko tuo. Tänään otin ekat "tyypit" pannusta ja kokemus vastasi odotettua.

Kuvan pannu ei liity tapaukseen

Padernon ja De Buyerin ero ei ole kovinkaan suuri, ilmeisesti Padernon pohja on hieman ohuempi kuin De Buyerin perusmallin. Pannuni on varustettu litteällä kahvalla, ainakin De Buyerin olisi saanut myös ontolla, mutta kun sain tämän passeliin hintaan niin haitanneeko tuo. Padernokin vaikuttaa olevan ihan asiallista tekoa, uutena se lähtee mukaan vähän halvemmalla kuin De Buyer.

Pannu oli lojunut kaapissa jo pidemmän aikaa ja öljy sen pinnassa oli muuttunut tahmaksi. Pesin pannun saippuavillalla ja huuhtelin kunnolla, se kun ei pidemmän päälle pidä pesuaineista. Sitten vaan öljyä pannulle ja levy täysille. De Buyerin ohjeissa käskettiin antaa olla niin kauan että öljy alkaa savuta kevyesti. Annoin olla sen verran ja vähän vielä päälle, ihan varoiksi. Pannu alkoikin jo pikkuisen tummua keskeltä. Annoin pannun jäähtyä koska piti lähteä treeneihin, pyyhin vielä viimeiseksi suurimmat öljyt pois.

Takaisin kotiin päästyäni pääsin sitten jo oikein kokeilemaan paistotouhuja. En ollut ehtinyt kauppaankaan joten koekaniineiksi saivat kelvata kananmunat. Ja toisaalta, ne ovatkin hyviä koekappaleita.

En lisännyt pannuun laisinkaan öljyä ja pistin levyn neloselle. Muna numero ykkösestä rikoin keltuaisen ja annoin sen valua tasapaksuksi. Kun muna alkoi olla sopivan kypsä, nostin sen lautaselle muovilastalla. Ykkönen lähtikin pannusta kuin hyvästä teflonista ikään. Muna numero kakkosen kohdalla lisäsin vähän haastavuutta ja en rikkonut keltuaista joten sitä sai paistella pidempään, levy edelleenkin nelosella. Nyt muna jäi jo hieman pannuun kiinni, mutta irtosi silti ehjänä. Sammutin levyn ja kaadoin pannulle vettä sen hieman jäähdyttyä. Hetken liottuaan munanjämät lähtivät kiltisti lastalla raaputtamalla. Ja tätä pannuahan ei tarvitse lastan kanssa sääliä, teräspinta kyllä kestää. Sitten vaan taas sipaus öljyä ja pannu naulaan.

Muna nro 1 pannussa 
Muna nro 1 lautasella

Vaikka paras paistopinta muodostuu vasta kuulemma parin kuukauden aikana, vaikutti Padernon hiiliteräspannu aivan asialliselta kapistukselta. Munat olivat herkullisia kera javalaisen mustapippurin ja merisuolan. Omaan keittiööni 28 cm malli tuntuu karvan verran isolta ja jossain vaiheessa sille pitää kyllä hankkia pikkuveli, se on vähän turhan järeä esimerkiksi kahden munan paistamiseen. Pyttipannu taas valmistunee korkealaitaisessa pannussa mainiosti. Ja nämähän ovat käytännössä lähes ikuisia joten ei tarvitse olla parin vuoden välein ostelemassa uusia toisin kuin nonstick-pannujen kanssa. Hintakaan ei päätä huimaa. Hyvä ostos.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.