torstai 9. toukokuuta 2013

Hyvännäköisiä kaiuttimia

Törmäsin kerran blogiin jossa valiteltiin stereoiden epäesteettisyyttä. Kaiuttimia on onneksi myös hyvännäköisiä, äänenlaadustakaan ei välttämättä tarvitse tinkiä. Ainakaan jos tilillä on katetta.

Blogin kuvassa näkyi olevan aikoinaan hyvin suosittu halpa/edullinen kotiteatterisetti joka sisältää isot lattiakaiuttimet, väärin suunnitellun keskikaiuttimen ja pienet takakaiuttimet. Tämän tyyppisessä setissä on vikana se että se sopii huonosti keskiverto-olohuoneeseen ja äänenlaatukin on harvoin kohdallaan. Useimmiten hyvä äänentoisto ainakin musiikkia ajatellen saavutetaan helpommin laadukkailla stereokaiuttimilla. Iso kaiutin kumisee herkästi pienessä huoneessa ja niissä on usein panostettu enemmän äänen määrään kuin laatuun.

Mikäli haluaa esteettiset kaiuttimet jotka sijoittaakin mielellään näkyvälle paikalle, on vaihtoehtoja onneksi runsaasti. Takavuosien mustia lastulevypömpeleitäkin saa edelleen jos niistä pitää.

Scandyna MinipodYksi design-kaiuttimien klassikko on B&W:ltä irtaantuneiden suunnittelijoiden Minipod. Värejä ja kokoja löytyy joka lähtöön. Näitä saa vaikka ihan Verkkokauppa.comista.


Nocs NS2 AirmonitorSuhteellisen tuore tulokas on ruotsalaisen Nocsin NS2 Airmonitor. Pirteän näköistä kaiutinta saa eri väreissä ja sen saa soimaan myös langattomasti Airplay-tekniikalla.


Eclipse TD 508Mk3Jos tilillä on enemmän katettia, niin Eclipse tarjoaa komean vaihtoehdon jonka äänenlaadussakaan ei pitäisi olla moittimista.

Serene AudioSerene Audion valikoimista löytyy hyvin persoonallisia kaiuttimia erilaisilla bambuviimeistelyillä.

Q Acoustics


Mikäli kuitenkin perinteisemmin muotoitu kaiutin kiinnostaa, tarjoaa Q Acoustics edullisesti hyviä vaihtoehtoja jotka kuitenkin kestävät katselun. Edelliset kaiuttimeni olivat Q Acousticsin vanhempaa sukupolvea, hintaansa nähden ne olivat mainiot mutta ulkonäössä ei ollut kehumista. Tässä on onneksi petrattu ja paljon.

GenelecViimeisimpänä muttei vähäisimpänä on kotimainen Genelec jonka Harri Koskisen muotoilemat aktiivikaiuttimet loistavat myös äänenlaadullaan. Nämä löytyvät myös omasta setistäni pikkuisen 6010A:n muodossa. Niitä saa mustana, valkoisena, harmaana sekä kiillotetun alumiinin värisenä.

Tässä ei toki ole kaikkia vaihtoehtoja, mutta laiska pääsee alkuun näilläkin, varsinkin jos ulkonäkö on etusijalla. Uusia malleja saattaa päätyä myös Pinterest boardiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.