perjantai 24. toukokuuta 2013

Kevyt askel

Menin kerran kehumaan kaverilleni että lenkillä juoksu kulki kevyesti. Se ei kuulemma kuitenkaan ollut mahdollista ennen kuin on reilusti kilometrejä takana. Itse olen eri mieltä.

Toki kaverini tietää varmasti juoksemisesta enemmän kuin minä, onhan hän entinen sm-tason suunnistaja. Ehkä kevyt askel tarkoittaa urheilijalle eri asiaa, mutta käsittääkseni se ei ole mikään achievement joka kilahtaa fanfaarien saattelemana tietyn kilometrimäärän jälkeen.

Minulle on tälle asia hyvä määritys. Askel on kevyt jos se siltä tuntuu. Ja senhän voi tietää ainoastaan ihminen itse. Joskus lenkkeily tuntuu siirapissa uimiselta ja joskus on kuin olisi siivet kantapäissä.

Hermes

Tänä keväänä askel on ollut kevyt. Viime kesällä lenkkeily alkoi kulkea oikeastaan vasta heinäkuussa ja sitten tulehtuikin akillesjänne ja homma loppui siihen. Selitystä ei löydy ainakaan puntarin viisarista sillä se on pysynyt melkolailla samoissa lukemissa jo pidemmän aikaa. Viime talvena treenaaminen jäi muutenkin vähemmälle, kun akillesjänne alkoi olla kunnossa niin loukkasin olkapääni sumopainissa.

Oma selitykseni asialle löytyy ruokavaliosta. Olen lopettanut valmisruoan syömisen lähes kokonaan. Palvilihahernekeittoa menee purkki silloin tällöin mutta mikroaterioihin en enää kajoa kuin hätätapauksessa. Pyrin tekemään itse ruokaa kunnon raaka-aineista. Päivisin käymme töissä lounaalla mutta useimmiten käymme ns. kotiruokaa tekevissä lounaspaikoissa ja kiinalaisessa. Joskus toki roskaruokaakin mutta se on vähemmistönä.

Hyvä ruoka ja kuntoilu parantavan joka tapauksessa elämänlaatua. Itse en tähtää mihinkään huippusuorituksiin, koviin nopeuksiin tai pitkiin matkoihin. Ennemminkin pyrin varjelemaan kallisarvoista kehoani toimistotyön haittavakutuksilta. Kolmekymppisen sinkkumiehen pitää myös tänä päivänä olla urheilullinen. Toki olisi trendikkäämpää käydä salilla ja peeteellä eli personal trainerilla mutta se ei oikein sovi minulle eikä varsinkaan kukkarolleni. Lenkkeilyvarusteisiin olen sijoittanut alle 100 euroa ja Shaolinin vuosimaksu on pilkkahinta verrattuna esimerkiksi Elixiaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.