torstai 16. toukokuuta 2013

Kolme tapaa kuunnella Spotifyä

Spotify mullisti ihmisten tavan kuunnella musiikkia tuoden laajan musiikkikirjaston muidenkin kuin hikisten warestajien ulottuville. Spotifyn avulla voi myös laajentaa musiikillista tietoisuuttaan koska se tarjoaa erilaisia tapoja kuluttaa sisältöä.


1. Se perinteinen

Ehkä tylsin tapa kuunnella Spotifyä on etsiä jo tuntemiaan kappaleita ja artisteja sekä kasata niistä soittolistoja. Näin suurin osa kuitenkin käyttää Spotifyä.

2. Valmiit soittolistat

Netti on pullollaan erilaisia valmiita soittolistoja, sen kun etsii niistä mieleisimmät. Esimerkiksi Nuorgamin toukokuun lista hieman ehkä palautti uskoani nykymusiikkiin. Ja jos nykymusiikki ei nappaa, niin sama lafka tarjoaa musiikkia vaikka panemisen ratoksi. Ja mikä parasta, kuka tahansa voi tehdä soittolistan ja jakaa sen kaveriensa kanssa.

3. Artist radiot

Kun omat listat kyllästyttävät ja haluaisi kuunnella jotain tietyn tyyppistä, ratkaisun tarjoavat näppärät artistiradiot. Soivan biisin voi peukuttaa alas tai jatkoon ja itse olen löytänyt paljon hyvää kamaa juuri artist radioiden kautta. Hyvin ovat toimineet esim. Talking Heads ja The Sounds.

Nokian "mullistavaa" musapalvelua on mainistettu ammattilaisten tekemillä soittolistoilla. Se tuskin kuitenkaan tarjoaa mitään mitä Spotifyyn ei saisi jo. Spotify on saanut lukuisia kilpailijoita, mutta itse ainakin pidän palvelusta ja se toimii lähes moitteettomasti. Toistaiseksi siis peukutan Spotifyn jatkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.