torstai 9. toukokuuta 2013

Mistä De Buyer -pannu?

Olen suunnitellut hankkivani viimeisiään vetelevän teflon-pannun tilalle hiiliteräksisen De Buyerin mutta valitettavasti suomalainen verkkokauppaosaaminen loistaa taas poissaolollaan. Saksanmaalta onneksi löytyy toimivaa verkkomyyntiä.


Ranskalaisten paras osaaminen löytyy keittiöstä

Haulla De Buyer pomppaa kärkeen Eiring oy:n sivusto. Pannut on kyllä esitelty hyvin mutta verkkokauppa on toteutettu erilliselle sivulle. Havittellemani onttokahvainen 28 cm Carbone Plus näyttäisi maksavan 40,80 euroa eli ihan ok hinta hyvästä pannusta joka on käytännössä vielä lähes ikuinen toisin kuin erilaiset nonstick-viritykset. Klikkasin itseni siis verkkokauppaan.

Verkkokauppa on toteutukseltaan hieman vanhahtava ja tuotteita ei ole järjestelty mitenkään erityisen etevästi. Vaan se mihin loppui tämä kaupanteko, on se että verkkokaupassa samalla pannulla on eri hinta! Verkkokaupan hinta on 46,90 euroa, kummassakaan ei ole erikseen mainittu että onko arvonlisävero mukana mutta ainakin verkkokauppa näyttäisi olevan suunnattu kuluttajille. Pannusivulla luvataan myös ilmainen toimitus yli 70 euron tilauksille ja verkkokaupassa taas yli 100 euron.

Tässä kohtaa havaitsin myös että osoite www.eiring.fi vie suoraan verkkokaupan etusivulle mutta hakukone löytää ensin vanhemman sivun. Sivuston rakenteessa ja hakukoneoptimoinnissa on siis nyt jotain ikävästi pielessä.

Sanotaan että pitäisi suosia suomalaista, mutta suomalaisetkin voisivat vähän edes yrittää, verkkokaupassa kilpailijoina on koko maailma. Itse ostan mielelläni hyvistä ja luotettavista verkkokaupoista, räpellykset eivät innosta.
"Verkossa kilpailu on äärimmäisen kireää. Kehnohkokin lounaskahvila pärjää, jos se on korttelin ainoa, mutta verkkokaupassa ei riitä, että on korttelin, kaupunginosan, kaupungin tai välttämättä edes maan paras."
Edellinen lainaus on Tero Lahtiselta joka julkaisi juuri kirjan Verkkokaupan käsikirja. Laitoin jo palautetta Eiringille, olisi pitänyt varmaan laittaa linkki ko. kirjastakin.

Ja mistäs sitten mokoman pannun voisi tilata? Esimerkiksi amerikkalaislähtöisestä kirjakaupasta, Saksan Amazonissa pannu maksaa toimituskuluineen 46.90 euroa. Vaikka en saksaa kovin hyvin osaakaan, käytän silti mielelläni juuri saksalaista versiota sen hyvän valikoiman takia. Ja miten sitten pärjään siellä? Google Translate ei käännä kovin hyvin saksasta suomeen mutta englanti onnistuu ihan ymmärrettävästi. Olen Chromen asetuksista laittanut että amazon.de käännetään aina kielelle englanti. Onnistuu toki muissakin selaimissa.

Google Translate ja amazon.de

Ja mikäli haluaa lisätietoa ko. pannusta niin sitä tarjoaa Rouva Raadelmasta.

edit: Sosiaalisessa mediassa heränneen keskustelun pohjalta sain edullisesti käytetyn De Buyerin, en siis ehtinyt tilata mitään. Mutta mikäli pannu on hyvä, hankin toisen, hieman pienemmän sille kaveriksi.

edit2: Eiringiltä tuli lyhyt ja ytimekäs vastaus palautteeseeni. Jään mielenkiinnolla odottamaan mitä tapahtuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.