torstai 30. toukokuuta 2013

Voileipää iltapalaksi

Lämpimällä kelillä ei nälätä niin paljoa ja palkkapäivä on vasta ensi viikolla joten ajattelin olla säästeliäs ja syödä illalla vain vähän voileipää. Vaan eihän se halvaksi tullut.

Ostin eilen Wiklundin S-Marketista frittimuikkuja ja ne olivat sen verran tunkkaisen makuisia että tuskin hetkeen tulee ostettua sieltä "tuoretiskiltä" mitään. Kalaa teki kuitenkin taas mieli ja painelin Kauppahalliin.

Ostin hyväksi havaitun Ullan Pakarin ruisleivän ja jatkoin ihmettelemään kalatiskille. Pienen neuvottelun jälkeen päädyin loimuloheen. Samalla sain vinkin että kannattaa kokeilla paistaa pannulla nahallista siikafilettä, mausteeksi se ei kuulemma kaipaa kuin suolaa ja ripauksen pippuria. Siikafile jäi kuitenkin tulevaisuuden suunnitelmiin ja matkasin kotiin loimuloheni ja ruisleipäni kanssa.

Leipä maksoi 1,65 ja lohenpala 8 euroa. Eli melkein 10 euroa paloi sillä reissulla, mutta kyllä se sitten oli hyvääkin. Lohi meni jo kokonaan ja leipääkään ei ole enää kuin pieni pala jäljellä. Rahallisesti olisin voinut siis käydä vaikka ihan ulkona syömässä. Tosin ei alle kympillä mitään kovin hääviä nykyään saa. Kortteliravintola Kertun Opintotukea odotellessa on toki aina kelpo valinta, mutta kun siihen ottaa hyvän oluen kylkeen niin huidellaan jo melkein 15 eurossa. Ja söin sellaisen juuri maanantaina.

Kauppahallin lohi pieksee S-Marketin kalatiskin tarjoilut kevyesti. Pitää mennä toistekin. En ollut ennen myöskään pitänyt juurikaan katkaravuista mutta sitten kaverini tarjosi tuoreita sellaisia. Eivät maistuneetkaan enää halvalle tonnikalalle. Laatu maksaa mutta joskus siitä kannattaa maksaakin.

En ottanut kuvaa koska söin jo kaiken. Mutta koska aina kun kuulen sanan "siika" päässäni alkaa soida "kahden kilon siika". Tässä video, jos alkaisi soida muillakin. Katselu omalla vastuulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.