tiistai 4. kesäkuuta 2013

Hotelli & Ravintolalaiva Bore

Turussa sijaitseva Bore on vanha risteilylaiva joka on kunnostettu ravintolaksi ja hotelliksi. Lähtökohta on siis hyvin kiinnostava ja olen suunnitellut jo pitkään poikkeavani siellä tutustumassa.


Pari kertaa olenkin jo käynyt Boren liepeillä mutta kaikki paikat ovat olleet silloin kiinni. Boren nettisivu ei ole ihan parhaasta päästä mutta kyllä sieltä jotain aukioloaikaa löytyi. Lounaslista antoi ainakin tänään 404-virheen eli suomeksi sanottuna sivua ei löydy. Lounaspaikkaa pitää samainen pitopalvelu Maija Laine Oy kuin yhtä suosikkipaikkaani, joten siihen löytyy kyllä luottoa.

Tänään päätimme sitten käydä kaverin kanssa tutkimasa Cafe Navigaren tarjonnan. Laivaan meno on on kokemuksena hieman erikoinen ainakin arki-iltana, alueella on melko hiljaista. Laivan liepeillä ei paljoa liikettä näkynyt mutta opasteita oli onneksi kylvetty sinne sun tänne ja Cafe Navigare löytyikin kivuttuamme parit portaat. Esteettömyysvaatimukset eivät täyty vuonna 1960 valmistuneella risteilyaluksella mutta paikkana se on hieno.

Cafe Navigare tuo suoraan mieleen vanhan risteilylaivan ravintolan, eikä ihme, sillä se on juuri sellainen. Paikka oli kuitenkin lähes autio. Meidän lisäksemme paikalla oli vain pari muuta jotka saapuivat samaan aikaan. Tarjoilut eivät varsinaisesti loistaneet. Vitriinissä nökötti muutamien makeiden leipomusten keskellä yksinäinen nettisivullakin mainittu katkarapuvoileipä. Olutvalikoimassa oli sentään muutakin kuin "lapinkultaa" vaikka se ehkä olisi sopinutkin laivan tunnelmaan.

Paikka on hieno ja ideakin lähtökohtaisesti, mutta varsinaisesti ei jäänyt sellaista fiilistä että tänne pitäisi tulla uudestaan. Ehkä korkeintaan lounaalle. Lisäksi Navigaren terassi oli aivan väärällä puolella laivaa, näkymänä avautui lähes tyhjä asfaltoitu parkkialue. Tosin ei tullut mieleen vilkaista että pääsisikö toisellekin puolelle ulkoilmaan.


Bore kaipaisi selvästi hieman piristystä toimintaansa ja parempaa markkinointia kuin synkeähkö nettisivu. Onnibussin yhteinen hotelli- ja matkapaketti vaikuttaa tosin elinkelpoiselta idealta. Turussa käy kuitenkin paljon turisteja ja se ei ole käsittääkseni edes vähenemään päin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.