lauantai 29. kesäkuuta 2013

Kahen kilon siika

Uusi suosikkikalani on ehdottomasti siika. Edes internet ei pysty sitä pilaamaan.

Jostain syystä aina kun kuulen sanan siika tai alan ajatella asiaa, päässäni alkaa välittömästi soida "kahen kilon siika". Siitä huolimatta pystyn nauttimaan ruoasta.

Kauppahallin kalaliikkeessä suosittelivat siikaa ihan pannulla paistettuna, vain suolalla ja pippurilla maustettuna. Ja se kyllä toimii, erityisesti uusien perunoiden kanssa. Kokeilin myös tehdä kastiketta makeasta soijakastikkeesta, chilistä ja valkosipulista. Sekin tuntui toimivan.

Alle kahden kilon siika

Koska Suomen valtion alkoholimonopolissa on se hyvä puoli että meillä on alkoholiliikkeitä joissa on maailmanluokan tasollakin (ja erityisesti sillä) kattava valikoima laadukkaita viinejä sekä asiantunteva palvelu, menin kyselemään että mikä sopisi siian kaveriksi. Suosittelivat Douce Naturen Organic Sauvignonia joka tulee ekologisesti muovipullossa (säästää energiaa). Alkon luonnehdinnan mukaan viini on "Kuiva, hapokas, sitruksinen, herukkainen, yrttinen, mineraalinen." Hyvin sekin toimi. Toki kännin riipaiseminen viinin kanssi tulisi varmaan halvemmaksi jos S-Market myisi Rainbow-viiniä, mutta sieltä tuskin saisi kovin hyviä vinkkejä. Tosin Unkarissa sain kyllä (ilmeisesti) asiantuntevaa palvelua Spar-marketin viinihyllyllä. Ainoa ongelma oli että minä en puhunut unkaria eikä kaupan henkilökuntaan kuuluva vanhempi herrasmies mitään selkokieltä.

Douce Nature Organic Sauvignon

Joskus tuntuu vain vähän hölmöltä käyttää yli 20 euroa aterian tarpeisiin ja sitten mennä sovhalle television eteen syömään. Mutta koska pidän keskustassa asumisesta, saisin kärsiä isommasta asunnosta sen verran enemmän että taitaisi taas päästä pussipastalinjalle. Jossakin lähiössä olisi varmasti edukkaampaa asustella, mutta toisaalta se toisi lisää kuluja liikkumiseen, jos ei muuta niin öiset taksireissut. Nyt myös pääsen bussilla kätevästi joka paikkaan kauppatorilta. Lähiössä voisi toki pitää autoa, mutta se vasta olisikin taloudellinen katastrofi. Elämä on valintoja.

Ja tässä vielä alkuperäinen siikavideo:
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.