lauantai 29. kesäkuuta 2013

Ouya vie ajassa taaksepäin

Täytyy myöntään että muutamaa poikkeusta lukuunottamatta (Eschalonit, Limbo yms.) on itsekin tullut keskityttyä lähinnä isompiin pelinimikkeisiin. Ja ne ovatkin yleensä olleet takuuvarmaa, toimivaa viihdettä. Ouyan pelitarjonnassa ei sellaisia näy.

Kuva: ouya.tv

Ouyassa kiinnostaa edullinen hinta, mutta pelitarjonta ei vielä ihan vakuuta. Googlettelin parhaita pelejä, mutta esimerkiksi stuff.tv:n top 5 listasta  kiinnostaa lähinnä Broken Age. Herkkutetris tuskin räjäyttää pankkia.


Ouyan pelilistaa selatessa tulee kuitenkin jotenkin nostalginen olo. Kaikenkarvaisia, yleensä pelinä suhteellisen simppeleitä, mutta idealtaan välillä hyvinkin sekopäisiä esityksiä. Kuka muistaa vielä sen ajan kun koko vuoden pelitarjonta niputettiin yksiin kansiin ja myytiin Pelikirjan* nimellä? Niitä selatessa näki alan koko kirjon. Ja kirjavaa se olikin, studioita oli jos jonkunlaista eikä nimekkäämpikään tekijä taannut onnistumista. Eräskin arvostelu jäi elävästi mieleen, pelin nimeä en enää muista, mutta arvostelu oli kiteytetty yhteen lauseeseen: "Paska Commando-klooni".

Ouyan pelitarjonta on vanhanaikaisesti tuore, pelien tekijät ovat käyttäneet enemmän mielikuvitusta kuin markkinointiosastoa. Siinä on kuitenkin riskinsä, suuret massat eivät lähde vielä Ouya-kaupoille. Ja olen ainakin omalla kohdallani todennut että todella harva indie-peli jaksaa pitää pidempään otteessaan.

Ouyalla on ilmeisesti vielä tukku ongelmia ratkottavanaan, arvostelut eivät ole aina olleet mairittelevia. Mutta se mitä se tarvitsee kipeiten on nippu pelejä jotka saavat pelaajat ryntäämään kaupoille. Tarvitaan pari uutta Limboa tai Mark of the Ninjaa ja vieläpä siten että niitä ei muille alustoille saa. Miksi ostaisin Ouyan jos sama peli pyörii Xboxissa, läppärissäni sekä puhelimessani?

*En äkkiseltään löytänyt netistä mitään Pelikirjoista. Pitää kysyä veljeltäni ovatko ne vielä tallessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.