perjantai 7. kesäkuuta 2013

Perjantaipasta

Perjantain kunniaksi piti kaivaa taas pastakone esille. Koska on ollut kuuma kesäpäivä, ajattelin laittaa pastan kaveriksi vain pestoa. Ja pastan tekemisestähän en ole vielä edes kirjoitellut.

Pastakoneenihan on eBaystä ostettu halpis, mutta kyllä sillä pastaa saa aikaiseksi. Kone olisi kannattanut kuivata viimeksi paremmin, sisäosissa on hieman pintaruostetta, mutta ei mitään vakavaa. Laitteen käyttö on helppoa eikä peseminenkään tuota tuskaa.


Pestoa päädyin etsimään Stockmannilta ja siellä käsiini osui Jamie Oliverin Chili & Garlic Pesto. Hintaa sillä oli vähän enemmän kuin perusmalleilla, mutta päätin antaa televisiokokille mahdollisuuden. Omaan makuuni tökötti on juuri sopivan tulista, mutta pestomainen maku ei ole kovin voimakas. Valkosipulikaan ei pukkaa pintaan. Se on omasta mielestäni pelkästään hyvä asia, en ole valkosipulin suurin fani mutta pienissä määrissä se toimii.


Chiliselle pastalle piti saada myös jotain juotavaa kaveriksi. Valitsin niin ikään Stockmannin valikoimista pari pulloa italialaista Peroni-olutta. Ruuan kanssa toimii, mutta ei sitä yksinään kovin paljoa viitsisi juoda. Ehkä todella hyvin viilennettynä aurinkoisella terassilla. Pullo on aika kiva.

Itse pasta onnistui paremmin kuin viimeksi, taisi olla vähän liian vähän jauhoja sillä kertaa. Pasta turposi turhan muodottomaksi. Tällä kertaa se pysyi paremmin kasassa. Kananmunat ovat kauppahallista ostettuja luomumunia ja öljy jotain eko-bio-neitsytoliviiviöljyä. Puteli maksoi 12 euroa joten varoiksi kielsin kämppistäni käyttämästä sitä kalapuikkojen paistoon. Siihen käy Rainbow-rypsiöljy oikein hyvin (samaisella litkulla hoidan myös hiiliteräspannuani). Vaikka se tuskin ketään kiinnostaa niin kuvan kattila on joku Hackman Sorsakoski joka on päätynyt minulle tuntemattomia reittejä.  Pirun hyvä kattila muuten mutta kansi on jostain syystä vähän väärän kokoinen.


Annos olisi huutanut ihan välttämättä parmesaania mutta budjetti ei nyt venynyt. Itseasiassa ei pitänyt ostaa tänään mitään muuta kuin vähän ruokaa, mutta eihän se tietysti onnistunut. Alle satasella selvittiin silti. Parmesaanin puutetta koitin kompensoida kauppahallista ostamallani tinjamilla ja mustapippurilla.


Kokonaisuutena annos oli ihan ok muttei mitenkään loistava. Ja siinä mielessä myös ok että mitään ei mennyt tällä kertaa pieleen. Pastakone on kuitenkin ihan hintansa väärti. Kuvatkin ovat "vähän" parempia kuin iPhonella räpsityt.

edit: Jamie Oliverin Chili & Garlic toimii muuten erinomaisesti munakokkelin kera kuten nettisivulla luvattiin. Suosittelen ennemmin sinne kuin pastan joukkoon. Pekonia kun olisi vielä ollut niin nautinto olisi ollut täydellinen.

edit2: Kokeilin Chili & Garlic -munakokkelia myös pekonin kera. Ehdottomasti kokeilemisen arvoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.