sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Galaxy Tabin johto

Sain päivähoitoon Samsung Galaxy Tabin (GT P7300) ja totesin että joojoo, kyllähän siihen sopiva johto löytyy, kaikilla muilla paitsi Applellahan on nykyään Micro USB. Mutta kuinkas kävikään.

Hetken laitetta kotona pyöriteltyäni totesin että eipä olekaan, tässähän oli se Applen telakkaliittimen näköinen juttu. Se oli vain päässyt vähän unohtumaan kun koko muu maailma on aika vahvasti siirtynyt standardinomaiseen liitäntään. Mutta no hätä ajattelin, Samsunghan myy vekottimiaan tolkuttomia määriä joten johto varmaan löytyy helposti.

Korealaiset arvostavat yksilöllistä ja erottuvaa designiä.

Menin ensin Clas Ohlssoniin, sieltä olisi löytynyt alkuperäinen johto mutta hintaa oli 26,90e. Teknisk Magazinetistä ei löytynyt johtoa laisinkaan, noin kympillä olisi kyllä saanut autolaturin. Ei vaan ole sitä autoa. Ebaystä noita kyllä saa parilla eurolla mutta se ei auta jos tarvitsee sen nopeasti.

Pitipä sitten oikein pohtia että miksi Samsung on moiseen ratkaisuun aikoinaan päätynyt. Apple käyttää edelleenkin omaa liitintään koska kuten vanhan liittimen nimestäkin (telakkaliitin - dock connector) voi päätellä, se on suunniteltu muuhunkin kuin pelkkään datansiirtoon ja lataamiseen. Applen oma telakka on melko vaatimaton esitys, mutta malleja löytyy esimerkiksi Bower & Wilkinsiltä, Bang & Olufsenilta ja jopa Jean Michael Jarrelta 10 000 watin teholla! Aeroskull on myös aika siisti. Ja jos pankkitilin pohja paistaa, myy esim. Clas Ohlsson edullisempia laitteita.

iPhone-telakka

Samsungilla on ollut todennäköisesti ajatuksena että Galaxy Tabin ympärille syntyisi vastaavaa lisätarviketuotantoa. Siihen tarvitaan kuitenkin enemmän kuin samannäköinen liitin. Ilmeisesti Applen ratkaisu on ollut sen verran hyvä että siitä on kannattanut ottaa mallia oikein kunnolla. Värityskin on ollut kaiketi jossain vaiheessa vastaava, mutta kuulemma yrityksillä on ollut jotain pientä riitaa joskus joistakin tällaisista asioista.

Tapaus osoittaa kuitenkin sen että vaikka konseptin voi kopioida suoraan, menestystä ei. Galaxy Tabin kohdalla jäi lopputulokseksi riesa siitä että sitä ei voi ladata samalla johdolla kuin saman merkkistä älyluuria. Koitin katsella sampan sivuilta että vieläkö uusissa laitteissa on vastaava liitin, mutta sitä ei haluttu tehdä kovin helposti selväksi. Google-haku paljastaa että Galaxy Tabille löytyy kyllä joitakin vaihtoehtoja, mutta ne ovat enimmäkseen tylsiä lataustelakoita. Clas Ohlssonillakaan ei ole omaa hyllyä Galaxy Tab -tarvikkeille.

Mutta ei tässä hätää, kunhan saan laitteeseen taas virtaa niin pääsen tutkiskelemaan että miten se Android on muuttunut sitten version 2.1 joka omassa Samsungissani aikoinaan oli. Tähän malliin pitäisi saada ihan nelonenkin vielä. Android-laitteissahan se ei ole itsestäänselvyys että uusin käyttisversio on heti saatavilla (tosin eipä uutta iOS:ääkään enää saa 3GS-malliin ja Microsoft päätti että seiskalla tehtaalta lähteneisiin malleihin ei kasia heru sitten ikinä).

2 kommenttia:

Jätä toki kommentti tai kysymys.