keskiviikko 28. elokuuta 2013

Edullinen DAC

Viimeksi ostin halvan DACcin ja vaikka se oli ihan ok, sen elinikä taitaa loppua lyhyeen. En edelleenkään aio ostaa mitään tonnin peliä, mutta rimaa on nyt taas nostettu. 

Viimeksi en oikeastaan edes tehnyt kompromissiä, vaan ostin halvimman daccin minkä kuvittelin edes jotenkuten kelvolliseksi. Airport Expressin (nykyistä edeltävä malli) äänenlaatu jätti toivomisen varaa käytettäessä analogista ulostuloa ja television ääni oli niin huono että leffoistakin katosi paras terä.

Koska varsinkaan edullisesti oli hankala löytää laitetta missä olisi 2 toslink-sisäänmenoa, tein sellaisen kompromissin, että Xbox 360 sai antaa äänen ulos omista analogisista liitännöistään ja nykyään Apple TV:ksi vaihtunut Airport Express optisestaan. Telkun kautta ääntä ei voinut kierrättää Apple TV:n kanssakaan, sillä kuuntelen sen kautta myös musiikkia enkä halua pitää töllöä turhaan päällä.

Surffailin siis taas netin ihmeellisessä maailmassa ja sopivaksi vaihtoehdoksi alkoi muodostua Beresford TC-7510. Siinä on kaksi optista ja kaksi koaksiaalista sisäänmenoa eli ihan mukavasti. Tarvittessa laite toimii myös esivahvistimena, tosin pysyttäydyn edelleenkin siinä suhteessa Sanyon Plus C55:ssä, sillä tarvitsen levysoitinesiasteen. Laite on saanut hyviä arvioita ympäri nettiä, esimerkiksi Whathifissä täydet viisi tähteä.

Beresford TC-7510

Ilmeisesti firma on pieni ja verkkosivut todella ankeat. Nettikauppakaan ei ole notkeimmasta päästä, joten laitoin kyselyä laitteen lopullisesta hinnasta kaikkine kuluineen. Kysäisin samalla alennusta bloggarille, mutta jutun juoni ei tainnut ihan avautua. Sain kuitenkin 5 euron alennuksen, joten ei se kysyminen ihan hukkaan mennyt. Otin samalla vielä TC-3618-kaapelin, hinta ei ollut mikään järkyttävä (Clas Ohlssonin optinen kustansi muistaakseni kympin) ja pääsee sitten kokeilemaan onko niissä mitään eroa. Jos ei muuta niin näyttää uskottavammalta.

TC-3618 ja tavallinen optinen kaapeli

Nyt sitten vain odotellaan että laite kolahtaa postiin ja pääsee kokeilemaan. Lindyn voin lahjoittaa jollekin elektroniikka-ihmiselle joka haluaa repiä sen muovikuoren rikki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.