perjantai 16. elokuuta 2013

iTunesin ja Microsoft Zunen asiakaspalvelu

Käytin aikoinaan Microsoftin Xboxissa toimivaa leffavuokrauspalvelua mutta onnettoman asiakaspalvelun takia lopetin sen käytön. Nyt tuli ensimmäinen ongelma iTunesin kanssa ja kuinkas siinä kävikään?

Zunen kanssa törmäsin aikoinaan ongelmaan että leffan lataaminen kesti niin kauan että se ehti vanheta ennen kuin ehdin aloittaa katselun. Samaan aikaan netti ja kaikki muut palvelut toimivat mainiosti. Laitoin asiakaspalautetta, mutta pahoitteluista ja korvauksista ei ollut puhettakaan. Asiakaspalvelija päinvastoin päätti valehdella. Tai sitten asiakaspalvelija ei tunne palvelun ehtoja, ei edes niitä jotka näytetään aina kun leffan vuokraa. Mutta oikeastaan sillä ei ollut edes merkitystä, palvelussa oli virhe.

Mitään hyvitystä en koskaan saanut ja kyllästyin sähköpostikirjeenvaihtoon muutaman euron takia. Helpompi lopettaa koko palvelun käyttäminen. Vähän kuin kostoksi ostin sitten Apple TV:n (oli siihen toki muitakin syitä). Tätähän Microsoftilla varmaan haluttiin, parin euron takia ajettiin asiakas kilpailijan leiriin. Pitkään etsin Microsoftin kunnollista palauteosoitetta ja lopulta sellaisen sitten löysinkin, mutta en enää jaksanut kirjoittaa mitään. Xbox 360 on vieläpä niin pirun äänekäs että Apple TV on kivempi. Myöskin Netflix pyörii boxissa vain 720p-tarkkuudella (tätä ongelmaa ei toki silloin vielä ollut).

Alkuviikosta kohtasin sitten ensimmäisen ongelman iTunesissa. Uusintaversio Miami Vicestä (oli muuten niin paska että lopetin katsomisen kesken) oli Rental of the week eli sen saisi katsella 0,99 eurolla. Kun valitsin leffan niin se näyttikin jo hinnaksi 3,99 eli normaalihinta. Ajattelin että kai se laskutuksessa sitten korjaantuu. No eipä korjaantunut. Laitoin palautetta ja seuraavana päivänä sain sähköpostin jossa kerrottiin että koko 3,99 euroa palautetaan minulle. Näin sen homman kuuluu toimia.

Yleensä kun on kyse muutaman euron aineettomasta hyödystä, firmat tulevat mielellään vastaan. Tyytyväinen asiakas on aina muutaman euron arvoinen. Tyytymätön siirtyy pahimmillaan kilpailijan palveluun.

Ja Zune taitaa muuten olla nykyään ainakin leffapuolella Xbox Video-kauppa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.