tiistai 13. elokuuta 2013

Lindy DAC reistaa

Ostin pari vuotta sitten halvan mutta hyvän daccin parantamaan laitteistoni äänentoistoa. Laitteen elinikä vaan alkaa ilmeisesti olla lopuillaan.

Kun pistän musiikkia soimaan, ääni rätisee hetken aikaa ikävästi. Sitten laite ilmeisesti "lämpenee" sen verran että poppi soi mallikkaasti. Kun Lindy on jokusen tunnin pois päältä, ongelma palaa. Vika on lähinnä ärsyttävä, mutta se taitaa myös tietää sitä että tunnit ovat tulossa täyteen.

Ajattelin että maksaa vaivan kurkata laitteen sisälle, josko siellä olisi vaikka joku pullistunut kondensaattori. Tunnen pari elektroniikan kanssa harrastuksenaan ropaavaa joten olisin varmaan saanut opastusta korjaamiseen. Ja onhan se aina kiinnostavaa kurkata laitteisiin sisälle.

Homma ei vaan käynytkään kuin elokuvissa. Laitteen kuoresta ei löytynyt mitään kiinnitysruuveja. Revin tarratkin irti siinä toivossa että niiden alta paljastuisi jotain. Mutta ei, kotelo on on sulatettu kiinni eikä se lähtenyt auki edes pienellä väkivallalla. Lopputuloksena ongelma on ja pysyy ja kotelo on nyt rujossa kunnossa. Sinänsä se ei haittaa koska laite on piilossa hyllyn takana.

Tänä vuonnahan ei onneksi olekaan mennyt vielä paljoa mitään uusiksi. Pitää alkaa tutkailemaan millaisen laitteen hommaa Lindyn tilalle. Olisi mukava löytää se kohtuuhintainen laite jossa olisi 2 optista sisäänmenoa, toinen Apple TV:lle ja toinen Xboxille. Telkkarin kautta en halua ääntä ottaa koska silloin sen pitäisi olla päällä myös musiikkia kuunnellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.