tiistai 20. elokuuta 2013

Suunnitelmissa valokuvakirja

Ei siinä että ei olisi riittävästi tekemistä muutenkin, mutta olen jo jonkun aikaa suunnitellut valokuvakirjan tekemistä. Ihan vaan tekemisen ilosta.

Oikeastaan olen ehdotellut kirjaprojektia parillekin eri taholle. Joku muu koostaisi sisällön ja minä taittaisin. Tekopaikaksi olen ajatellut alustavasti internetissä sijaitsevaa Blurppia. Kellään tutulla ei kuitenkaan ole isompaa kokemusta lafkasta, joten ajattelin tehdä tässä syksyn aikana ihan kokeeksi 20 sivuisen 18 x 18 cm kirjan omista kuvistani. Kovilla kansilla tietty, Hardcover, ImageWrap.

Kirja on enemmän kuin sisältönsä, se on esine jota on mukava pitää kädessä. Tai sitten ei. En ole koskaan taittanut kirjaa joten tästä on varmaan hyvä aloittaa harjoittelu. Kollegani on tehnyt kirjahommia paljon enemmän, joten pitää varmasti kysellä vinkkejä.

Kirjan kooksi valitsin pienimmän ihan jo hinnankin vuoksi, mutta toisaalta se sopii hyvin suosimaani neliöformaattiin. Mitään suurempaa punaista lankaa kirjaan tuskin tulee, mutta ajattelin laittaa joka sivulle pienen tekstinpätkän, lainauksen, runon, mitä nyt sattuu mieleen tulemaan. Kirjan nimeksi olen ajatellut:


Kannet ja esipuhe kun lasketaan pois niin kirjaan tulee luultavasti 15 valokuvaa. Eiköhän se onnistu nykyisellä kuvasaldolla. Kuvista pitää vain tehdä uudet printtiversiot. Voi olla ihan hyväkin, ehkä niihin tulee sitten yhtenäisempi ilme.

Jos joku haluaa ehdotella jotain tiettyä kuvaa joka pitäisi ehdottomasti olla mukana, niin saa laittaa kommenttia. Kuvani löytyvät: Flickr. Asentelin jo InDesignin läppärille, pitää vielä hakea Blurpin sivuilta taittopohja.

4 kommenttia:

 1. Swedebank, hali, tower, patsaat2, vallila, juuri ja pallo näin alkuun...

  VastaaPoista
 2. Vallila ei oikeen sovi kun se ei ole neliossä, ellen sit saa sitä sovitettua... Halivat patsaat ny ainakin tulevat. Toisaalta mulla olis noita patsaskuvia ihan omakin kirjan verran...

  VastaaPoista
 3. Mulla on valokuvakirja teon alla, saiskos kuvaa ja kertomusta millainen tästä mahtoi tulla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaprojekti on valitettavasti jäänyt vähän taka-alalle, mutta laitan kyllä blogiin kun saan sen taas etenemään!

   Poista

Jätä toki kommentti tai kysymys.