keskiviikko 7. elokuuta 2013

Turun Polkupyöräilijät ry

Turussa polkupyöräilijän olot voisivat volla paremminkin. Tänään onneksi perustettiin Turun Polkupyöräilijät ry ajamaan asioita, järjestämään tapahtumia ja muuten vaan tuomaan pyöräilevien ihmisten ajatuksia ilmi.

Törmäsin asiaan Facebookissa, joukko tuttuja oli mukana heti alusta alkaen. Päätin itsekin lähteä mukaan, perustajajäseniä olikin sitten loppujen lopuksi 27 mikä on ihan mukava määrä. Tunnelma kokouksessa oli lämmin (myös sään puolesta) vaikka jotkut halusivatkin viilata sitä pilkkua vähän enemmän kuin tarve vaatii.

Keskusta-asujana näen kuitenkin Turun pyöräilykulttuurissa selviä ongelmia ja olisihan se mukava osallistua erilaisiin tapahtumiinkin. Toivottavasti yhdistyksen toiminta lähtee reippaasti käyntiin. Lupasin myös yhdistyksen käyttöön oman osaamiseni graafisen suunnittelun osalta, hallituksesta löytyy myös kollega mainosalalta, joten eiköhän ainakin sen puolesta homma saada hoitoon.

Kokousjatkot istuttiin tuoreessa ravintola Portissa Hämeenkadulla.

Proffan Kellarin kabinetissa on perustettu yhdistys jos toinenkin.


2 kommenttia:

 1. Jospa nyt olisi syntynyt Turkuun jotain hyvää!!! Sitä toivon. Aika näyttää.

  Uusi yhdistys voisi olla vaikuttamassa, että Kirjastosillan valmistuttua kiirehdittäisiin Kauppiaskadun muuttamista kevyen liikenteen kaduksi Yliopistonkadulta jokirantaan asti. Mutta mihin laittaa Kauppiaskadun varrelta pysäköidyt autot? - Niitä varten olisi saatava nopeasti parkkitila torin alle.
  Keskusta-alueen pyörätiet ovat paljolti sidoksissa tulevaan toriparkkiin.

  Weijo Lindroos
  Turku
  ________________

  VastaaPoista
 2. Itse en ole kovinkaan iso toriparkin fani mutta saa nyt nähdä miten käy. Itse tietenkin keskusta-asujana toivon että tänne saataisiin kunnon pyörätiet ja se myös vähentäisi autoliikennettä keskustassa mutta se lienee turhan optimistinen odotus.

  Iso osa omista tuttavistani ei nytkään raaski ajaa nykyisiin parkkihalleihin koska ne ovat liian kalliita. Sitten ajellaan edestakaisin etsimässä parkkipaikkaa ja se ei ole kenenkään etu.

  Aika paljon lasken toivoa myös ensi vuonna tulevalle julkisen liikenteen uudistukselle. Yhdessä alati kallistuvan yksityisautoilun kanssa sekin voisi tuoda parannusta keskustan tilanteeseen.

  VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.