torstai 8. elokuuta 2013

villesdesign.fi - oma verkkotunnus

Tänään blogissani oli huomattavasti enemmän kävijöitä kuin tavallisesti. Toivottavasti muutama jää myös vakituiseksi lukijaksi. Sen kunniaksi päätin vihdoin ostaa blogille oman verkkotunnuksen.

villesdesign.fi oli aikoinaan edesmenneen yritykseni osoite, mutta koska Suncomet oli haluton palvelemaan maksavaa asiakasta useista pyynnöistäni huolimatta ja palvelu oli muutenkin mennyt surkeaksi niin siirryin Bloggeriin ja oman domainin pitäminen jäi.

Nyt päätin ottaa verkkotunnuksen suoraan Viestintävirastolta ilman välikäsiä, hintaa kertyy silloin vain 12 euroa vuodessa. Toki se vaatii vähän enemmän puuhastelua, pitää esimerkiksi hankkia verkko-osoitteelle erillinen nimipalvelin. Kumpikaan, Viestintävirasto tai Blogger, ei tarjoa kyseistä palvelua. Ilmaisen nimipalvelimen saa onneksi esimerkiksi Woima Hostingilta.

Woima Hostingin hallintapaneeli on melko karu mutta kunhan hiffaa että mitä laitetaan ja mihin, saa asetukset tehtyä ja osoite toimii myös ilman www-alkuosaa. Jos kuitenkin arveluttaa, niin kannattaa hankkia verkko-osoite suoraan joltakin palveluntarjoajalta joka hoitaa kyseiset asiat kuntoon. En kuitenkaan suosittele ainakaan edellä mainittua Suncometia, välillä jäi sellainen olo että asiakaspalvelussa ei osata edes lukea.


Asetuksia tehdessä pitää myös olla kärsivällinen, ohjaukset eivät astu voimaan ihan heti. Bloggerista pitää myös ruksata että verkko-osoite ilman www:tä ohjataan oikeaan paikkaan.


Jos harrastaa bloggausta yhtään vakavammin, niin oma verkkotunnus on mukava lisä eikä edes maksa paljoa. Se on helpompi muistaa ja mukavampi laittaa vaikkapa käyntikorttiin. Itsekin pitää tässä taas väsäillä uudet kortit, vanhoja en ole viitsinyt käyttää enää aikoihin. Käyntikorttien tekeminen on minulle muutenkin tavallaan harrastus, ne muodostivat myös aikoinaan ison osan yritykseni toiminnasta. Kyllähän sitä graafisella suunnittelijalla pitää olla hienot kortit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.