maanantai 30. syyskuuta 2013

Apple TV ja 6.0 päivitys

Apple TV:n 6.0 päivitys saapui odotetusti iOS 7:n vanavedessä ilman mitään suurempia juhlallisuuksia. Päällisin puolin kaikki on ennallaan, pienten uudistusten lisäksi tuli myös yksi iso takapakki Netflixiin liittyen.

Päivityksen tarkemmat tiedot löydät täältä: Apple TV 6.0 päivitys

Muutama uuden päivityksen tuoma ominaisuus ei edes vielä toimi Suomessa, mutta tekniseltä puolelta kiinnostavia uutuuksia on kaksi. Nyt Apple TV osaa vastaanottaa iOS 7 -laitteelta verkkoasetukset ja Apple ID:n (poislukien iPhone 4 ja iPad 2). Tämä on näppärää ainakin uutta laitetta käyttöönottaessa. Toinen kiinnostava ominaisuus on Conference Room Display. Kyseisessä tilassa laite opastaa käyttämään itseään Airplayn välityksellä. Apple TV on halpa lisä esimerkiksi videotykin kaveriksi. 

Apple TV oppi lisää temppuja sisällön jakamiseen, mutta jotenkin se onnistui myös noukkimaan kuvavirtaansa kuvia Kuvat-kansiostani. Tähän asti se on nähnyt kuvia vain iPhotosta. Tähän hätään en löytänyt asiasta enempää tietoa, joten kyseinen ominaisuus jää toistaiseksi pois käytöstä omalla kohdallani. En kuitenkaan halua kytkeä kuvavirtaa pois koneeltani koska iPhone-kuvani siirtyvät sen avulla kätevästi iPhotoon.

Ja sitten se synkkä suru-uutinen. Netflixissä on nyt keltaiset tekstit kuten tähän asti on ollut kaikkialla muualla. Fontti on vieläpä ruma ja tekstien takana on liian iso läpinäkyvä tumma laatikko. Ainakin omasta mielestäni luettavuus on nyt selvästi huonompi. Eikä siinä vielä kaikki, tekstit on nostettu myös häiritsevän ylös. Tältä osin päivitys meni huonommaksi. Ja Netflixillä näyttää olevan turha urputtaa asiasta. Tai oikeastaan mistään muustakaan, sillä mitään palautekanavaa ei ilmeisesti ole olemassa. Aina voi toki äänestää lompakollaan, mutta tekstien väri ei ole ihan niin iso asia.

Keltaisuus on luonnossa vieläkin vahvempi.

Mikäli ei käytä Netflixiä, päivitys on ihan ok. Tosin odottelin isompaa uudistusta ulkoasuun, nyt peruskäyttöliittymään ei ole kajottu. Muutamissa paikoissa ei "litistäminen" olisi ollut lainkaan pahitteeksi ja ilmettä olisi saanut helposti nuorennettua kevyemmällä fontilla. Tosin Apple TV:ssä sisältö on aina ollut pääosassa, ei niinkään laite itse. Ehkä myöhemmin on luvassa jotakin isompaa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.