tiistai 10. syyskuuta 2013

Applen tylsät julkistukset

Julkistukset olivat aika pitkälti odotusten mukaisia. iOS 7 on ladattavissa 18.9., iPhone 5S sai sormenjälkitunnistimen ja huhuttu halvempi 5C näki päivänvalon. Mavericsia ei vielä julkistettu.

iPhone 5S on pääasiassa teknistä pullistelua eikä minusta kovin kiinnostava uutuus. iOS 7 esiteltiinkin jo aikaisemmin melko perusteellisesti. Kiinnostavin uutuus oli siis odotetusti iPhone 5C.

5C näyttää jotakuinkin juuri siltä kuin oli odotettavissakin. Lumioista sen erottaa parhaiten vähän ällömmistä värisävyistä mutta yksityiskohdat paljastavat sen olevan ehta iPhone. Toki värit eivät ole Applellekaan mitään uutta, iPodeja on saanut lukuisissa eri väreissä ja historian hamassa Apple on valmistanut myös värikkäitä iBookkeja ja iMacceja. Nyttemmin värivalikoima on kuitenkin typistynyt alumiininharmaaseen. Harmi sinänsä, mutta toisaalta ehkä vielä tulevaisuudessa näemme polykarbonaattikuorisen MacBookin paluun. Ja kuten oheisesta kuvasta näemme, värit olivat vähän ällömmät 90-luvun loppupuolellakin.

G3 iBook - kuva: Wikipedia

5C kiinnostaa varmasti monia edullisemman hintansa vuoksi. Itsekin ajattelin hankkia sellasien vanhan nelosen tilalle, huipputehokasta laitetta en tarvitse, nelonenkin jaksaa vielä yllättävän hyvin. Ja vaikka kyseessä on "halpamalli", nettisivun korkearesoluutioisista kuvista voi päätellä että viimeistelyssä ja yksityiskohdissa ei ole tingitty. Toisaalta, Apple ei tiettävästi ole juurikaan sortunut tekemään halvalta tuntuvia tuotteita. Toisin kuin esim. Samsung, jonka lippulaivamalleissakin on sama halpa fiilis kuin edullisemmissa laitteissa. Toisaalta niitä kaiketi myydäänkin enemmän tekniikka kuin design edellä. Tsekkaa uusien mallien tiedot ja kuvat täältä: Uudet iPhonet - apple.com.

Tarkkaa suomen hintaa ei ole vielä tiedossa mutta puhelimet saapuvat täällä kauppoihin luultavasti ennen joulua. On ainakin aikaa miettiä että minkä värisen laitteen haluaa. Alan kallistua aika pahasti lempivärini vihreän suuntaan. Työkaverikin osti juuri valkoisen Lumian, joten sekin väri on vähän poissa laskuista.

iPhone 5C

Ja koska yhteneväisyyttä Lumioihin pidetään takuuvarmana, niin vilkaisin varoiksi niitä vielä uudemman kerran. Tein samalla kiinnostavan havainnon, Lumioiden yhteneväisyys tulee värityksestä, ei niinkään muodosta. Niissä kaikissa on hieman erilaiset kulmat ja takaosan muotoilu. 620 ja 625 muistuttavat muodoltaan vanhaa iPhonea, kun taas arvokkaammat laitteet jakavat alkuperäisen tylppäpäisen designin. 520 ja 720 ovat sitten taas jotain siltä väliltä. Oma lukunsa on vielä 925 johon on heitetty ripaus Nokian vanhaa insinöörimäisyyttä. Minusta alkuperäinen Lumia 800 oli designiltään paras, pidin myös sen mattapintaisesta materiaalista.

Nokia Microsoft Lumia 925

Ja onhan värikkäitä luureja ollut HTC:llakin. Vaikka ne eivät tainneet käydä kaupaksi juuri lainkaan. Musta näytön kehys on enemmänkin sääntö kuin poikkeus. Tumma kehys auttaa keskittymään itse näyttöön.

HTC:n Windows-puhelimia
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.