maanantai 9. syyskuuta 2013

Flashback - klassikon uusi tuleminen

Viime vuosina olemme saaneet nähdä mukavasti enemmän tai vähemmän onnistuneesti remasteroituja klassikkopelejä. Ja mikäpäs siinä, miksi keksiä pyörää uudestaan. Kunhan vain alkuperäisteoksen tunnelma saataisiin säilymään. Nyt on vuorossa 90-luvun ranskalainen toimintaklassikko Flashback.

Flashback edustaa samaa elokuvamaista tasohyppelytyyliä kuten Prince of Persia ja edeltäjänsä, jo hieman aikaisemmin restauroitu Another World. Muistan hyvin kun katselin kaverini pelaamista Amigallaan, parasta Another Worldissa olivat mielukuvitukselliset maisemat ja hyvä tunnelma. Myöhemmin hankin itselleni Flashbackin pc-version, mutta en koskaan päässyt sitä läpi. Mielikuvituksellinen ranskalaisscifi jätti kuitenkin jälkensä.


Innostuin kovasti kun kuulin että Flashback tehdään uudelleen. Ja kun peli saapui ostettavaksi edulliseen noin kymmenen euron hintaan, piti se ostaa heti. Ensipuraisut otin sunnuntaiaamupäivällä ja kyllähän se maistui.

Tosin kontrollit olivat ainakin aluksi hieman jähmeän tuntuiset. En uskalla muistella millaista alkuperäisen version pelaaminen oli näppäimistöltä, mutta Flashback jää pelattavuudessa selvästi jälkeen esimerkiksi Mark of the Ninjasta. Nykytekniikka paljastaa myös auttamattomasti pelin vanhanaikaisuuden. Nykymittapuulla peli on melko yksinkertainen ja medium-tasolla ihan leppoisaa pelattavaa. Luultavasti ahkerampi kaveri hakkaa sen läpi yhdessä illassa. Ennenvanhaan peleistä piti tehdä vaikeita että ne eivät loppuisi ihan heti kesken. Nykyään taas pelaajien kärsivällisyys ei aina oikein riitä.

Mutta en silti valita, yksi asia on ainakin tallella, nimittäin mielikuvituksellinen ja värikäs maailma. Peli alkaa viidakosta, mutta etenee pian aivan erilaisiin ympäristöihin. Tämän genren peleissä on usein ongelmana ympäristön yksipuolisuus. Flashbackissa se ei riivaa. Oikeastaan peli muistuttaa välillä aika paljon ihan oikeita seikkailupelejä. Henkilöhahmot eivät ole ehkä maailman syvimpiä mutta silti kiinnostavan erilaisia ja tarina kulkee mukavasti eteenpäin kun muisti palailee pätkittäin.


Eihän tämä nyt mikään mestariteos ole, mutta ehdottomasti edullisen hintansa väärti. Ainakin meille jotka muistavat alkuperäisen. Ja mielikuvituksellisten seikkalujen ystäville.

Toinen uusintapainos mikä pitänee jossain välissä tsekata on tietysti Ducktales Remastered vaikka en alkuperäistä koskaan pelannut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.