perjantai 6. syyskuuta 2013

Turun Polkupyöräilijöiden uusi logo

Tänään julkaistiin Julius Murtojärven suunnittelema logo Turun Polkupyöräilijöille. Ja hienohan siitä tuli.

Ensin en pitänyt logosta, mutta mitä enemmän sitä katselee, sitä enemmän se miellyttää silmää. Syynä lienevät varmaan omat ennakkokuvitelmani siitä millainen logon olisi tullut olla. En myöskään erityisemmin pidä oranssista. Oranssia siinä nyt kuitenkin on.

Logo on simppeli, tunnistettava ja tietyllä tavalla klassisen ajaton. Painossa työskennelleenä ajattelin heti että se on helppo teipata, leikata, brodeerata, painaa silkillä jne. En tiedä onko tätä erityisemmin ajateltu, mutta se sopii myös sosiaalisen median nykyään suosimaan neliöformaattiin paremmin kuin yleiset vaakalogot. Varsinkin jos laittaa pelkän kuvaelementin ilman tekstejä. Facebook-pikkukuvanakin se on selkeä ja tunnistettava:

Turpon uusi logo toimii
erinomaisesti Facebookissa.

Innostusta on haettu kuulemma kaupunkisuunnittelusta ja hyvinhän se ruutukaava tuossa näkyykin. Itselleni tuli vain heti mieleen että tuo musta alue on kauppatori ja sen läheisyyteen ei Turkulaisen kaupunkisuunnittelun mukaan polkupyöräilijöillä ei ole mitään asiaa. Facebookissa myös vihjaistiin että logossa olisi viittauksia Turun epäloogisiin ja katkeileviin polkupyöräreitteihin.

Logo meillä nyt kuitenkin on ja odottelen innolla miten sitä aletaan hyödyntää. Sitä tullaan varmasti näkemään t-paitoina, tarroina ja vaikka opiskelijoiden haalarimerkkeinä. Pelkkä kuvaelementti toimisi varmasti hienosti t-paidassa ilman tekstejä, silloin se ei olisi edes niin "provosoiva". Teksti sitten vaikka pienellä hihanreunaan tai niskaan.

Polkupyöräilyyn panostaminen olisi muuten taloudellisestikin kannattavaa, se edistää terveyttä. Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston selvitys: Euro pyöräilyyn tuo kahdeksan euron hyödyt.

Ja viimeksi kehuin olevani hyvä keskustan kahviloiden ja ravintoloiden asiakas koska en omista autoa. Tanskalaisessa tutkimuksessa on päästy vastaavaan tulokseen, polkupyöräilijä on hyvä asiakas. Kaikkihan me tiedämme mitä autoilu maksaa. Tai siis emme tiedä, mutta paljonhan se maksaa.

PostNL ei muuten saanut toimitettua tilaamaani Beresford-daccia, joten illan ohjelma meni uusiksi. Eilen yritetty toimittaa mutta päätyivät lähettämään sen samantien takaisin. Pitää siis kehitellä jotain, ehkäpä pitäisi kokeilla että joko se klooni-Shepard kaatuisi tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.