maanantai 9. syyskuuta 2013

Tylsiä julkistuksia luvassa

Älypuhelinvalmistajat ovat viime aikoina tuoneet markkinoille lähinnä tylsiä malleja. Ja tylsiä julkistuksia lienee luvassa huomennakin.

Tai oikeastaan julkaisut eivät ole tylsiä, me vain odotamme niiltä liikoja. Ei kai niitä innovaatioita voi ihan joka syksy tulla. Uudet mallit ovat nopeampia, niissä on enemmän sitä ja enemmän tätä. Kehitys itseasiassa muistuttaa paljolti kotitietokoneiden kehitystä 90-luvulla (ja vielä sen jälkeenkin). Samoihin kuoriin pakattiin vuodesta toiseen vain tehokkaampia sisuskaluja. Toisaalta en itsekään oikein osaa kuvitella että mitä älypuhelin vielä kaipaisi.

Itse odottelen eniten sitä uutta muovikuorista iPhonea. En pitänyt nelosen designistä alun alkaenkaan, mutta sen näyttö oli loistava. Eikä se häpeä vieläkään monien nykyluurien rinnalla. Oma teoriani nelosen muotoilusta on se että piti tehdä jotain mitä Samsung ei kopioisi. Lasista takakuorta ei olekaan muilla valmistajilla nähty. Kuolemanotteita kylläkin.

Muovikuori saattaisi vapauttaa vieläpä lisäkuorien ikeestä. Tai sitten ei. Mutta ainakin pyöreämpikulmainen laite sujahtaa mukavammin taskuun.

Nykyisessä nelosessani alkaa jo ikä vähän näkyä, kaikki sovellukset eivät enää pyöri kovin rivakasti, mutta kyllähän silläkin pärjää. Näytölle onnistuin aiheuttamaan pientä vahinkoa, mutta ei sekään haittaa käyttöä. Laitteella on kuitenkin ikää jo 2,5 vuotta joten ehkä se pääsee nyt vaihtovuoroon. Pakottavaa tarvetta ei ole, ellei sitten käy kuten läppärille, eli vahinkoa.

Toinen mitä vähän odottelen on uusi OS X, Mavericks. Kiinnostavimmat uutuudet ovat Finderin välilehdet ja kuulemma ihan oikeastikin parantuva akunkesto. Vaikka virranhallinta ei ole ennenkään ollut OS X:n heikoin puoli. Muistin hallintaan on myöskin luvassa muutoksia, mutta eipä se ole päässyt loppumaan nytkään. Ulkoasussa ollaan menossa entistä enemmän minimalistiseen suuntaan ja se on hyvä se. Kaikenkaikkiaan päivitys näyttäisi sisältävän pientä viilailua sinne sun tänne. On järkevämpää kehittää käyttöliittymää pikkuhiljaa kuin järkyttää ihmisiä isoilla muutoksilla Windows kasin tyyliin. Maverics tuntuu myöskin siltä että meitä tehokäyttäjiä ei ole Cupertinossa unohdettu.

Julkaisun ilmettä katsoessa tulee vaan väkisin mieleen erään kollegan tokaisu. Jos ei mitään muuta keksitä niin laitetaan sitten palloja. Saa nähdä on luvassa pelkkiä palloja, toivottavasti ainakin hyviä palloja.

Mitäköhän sieltä tulee?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.