perjantai 13. syyskuuta 2013

Vampirestat yrittää imaista blogistani

Jos näet sivustosi liikenteen lähteissä sivustoja kuten VampirestatAdsense Watchdog, Zombiestat, Villainstat tai Uglystat Blog Traffic, älä vain klikkaa linkkiä. Sitä ne juuri haluavat.

Ne ovat haittasivustoja jotka generoivat liikennettä blogeihin ja odottavat että blogien pitäjät sitten klikkailevat itsensä sivustolle. Vähimmillään sinulle näytetään mainoksia mutta pahimmillaan sivustoilla on koodia joka vaanii haavoittuvuuksia tai saastuneita koneita.

Olen vähän lueskellut asiasta, ilmeisesti liikenteeltä ei pysty oikein välttymään muuta kuin olemalla klikkailematta niitä linkkejä. Vampyyrin purema on siis vähän kuin hyttysen pistos. Kyllä se siitä kunhan malttaa olla raapimatta.

Omalla sivustollani on nyt ollut joitakin kymmeniä käyntejä Vampirestatin kautta mutta liikenne näyttäisi olevan vähenemään päin. Ja nythän sitä liikennettä tuli taas lisää. Seuraan tilannetta.

edit: lisätään listaan vielä 7secretsearch

edit2: Tykkäilkää ja jakakaa että saadaan tietoa eteenpäin!

edit3: Artikkeli aiheesta englanniksi: Blogger Magic - Third Party Visitor Logs / Meters, And Referer Spam

edit4: Liikenne näyttäisi loppuneen ainakin toistaiseksi.

edit5: Uutuutena seoanalyses.com joka lienee samaa kastia

edit6:  Itsellä ei ole näkynyt, mutta kommenteissa on raportoitu tällaisia: kallery.net, seoanalyses.com, ourmeets.com, t.co, blogsrating.pw ja current.com

edit7: lisätään listaan x-artfanclub.com
kallery.net, seoanalyses.com, ourmeets.com, t.co, blogsrating.pw ja current.com - See more at: http://www.villesdesign.fi/2013/09/vampirestat-yrittaa-imaista-blogistani.html?showComment=1382383711670#c659581012794404007

48 kommenttia:

 1. Kiitos Ville tästä! Juurikin hämmästelin samaista Vampirestatia oman blogini tilastoissa. Tarkkaillaan tilannetta.

  VastaaPoista
 2. Huomasin itsekin tuon ja pikaisella kvg:lla päädyin tänne.

  Jep jep eli ignorea, ignorea :)

  VastaaPoista
 3. Siksipä päätinkin kirjoittaa aiheesta koska suomenkielisiä juttuja ei tullut ihan heti vastaan Googlella.

  Toivottavasti mahdollisimman moni lukee tämän ja oppii välttelemään noita.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tästä, itseänikin nämä häiritsivät.
  Onneksi ei ole tullut klikkailtua :o
  + Jakoon lähti

  VastaaPoista
 5. Kerkesin mennä klikkaamaan ja sen jälkeen tulin sit googlettamalla vampirestan ja päädyin tänne. Pitääkö tehdä jotain toiminpiteitä? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. Tälle "referer spammille" et voi oikeastaan mitään mutta nuo sivustot eivät ole välttämättä turvallisimmasta päästä. Mutta jos päivitykset ja virustorjunnat sun muut ovat kunnossa niin tuskin lienee syytä huoleen.

   Poista
 6. Joo, sama täällä: järjettömät määrät käyntejä vampirestatista, lisäksi myös näistä: 7secretsearch + adsensewatchdog. Ärsyttävää!! Kertokaahan, jos joku guru keksii, miten nämä saisi estettyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain Google voi estää nämä tai poistaa tilastoista, Bloggerin statistiikka mittaa liikennettä suoraan palvelimelta.

   Ainoa tapa päästä eroon referer spammista on se että ihmiset lakkaavat klikkailemasta linkkejä.

   Poista
  2. Minusta kummallista, että blogger / Google EI ole tehnyt asialle mitään, kun ainakin noita vampirestatteja on tullut jo kuukausi tolkulla. Okei, kävijälaskennan "peukalointi" filtteroimalla nyt ei ehkä mikään ideaalitilanne, mutta aika ikävä väärentymä

   Poista
 7. Itsekin välillä kummastelen näitä kävijäpiikkejä divuilla. Juurikin yllä mainitut sivustot näkyy listoilla.

  VastaaPoista
 8. Löysin tänne kun toi vampirestatista on näyttäny tulleen mullekin käyntikertoja. En kyllä todellakaan aio klikata... Ei taida olla mitään muuta keinoa "blokata" tuollaisia kuin vain olla klikkaamatta ja odottaa että mielenkiinto lopahtaa?

  VastaaPoista
 9. Kiitos tiedosta! Vampirestat myös minun kävijätilastoissa. Jaoin blogissani.

  VastaaPoista
 10. 600 vampirestatia eilen! Välillä meni viikkoja ilman ainuttakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut onneksi vain pahimmillaankin joitakin kymmeniä per päivä. Tällä viikolla 19 vampirestattia ja 8 7secretsearchia.

   Poista
 11. Menin klikkaamaan ei onneksi ole käynyt mitään,
  kiitos hyvästä tekstistä harmittaa vain kun nyt tänään 80 kertaa vampiressss käynynnä.

  VastaaPoista
 12. Kiitos tästä kirjoituksesta. Näitä klikkejä tuskin pystyy estämään blogistaan. Huomasin, että eilen oli näitä ihmesivustoja käynyt ihan huikea lukumäärä blogissani. No, täytyy vain olla klikkailematta :) Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 13. Juups! Hyvä tieto mullekkin. Blogissani oli tänään yli 80 käyntiä Vampirestat.com sivustolta. Näyttää tulevan USAsta päin. Samaan aikaan Venäjältä oli vain 2 käyntiä ja Suomesta 16 käyntiä.

  VastaaPoista
 14. Kaikkea se ihminen keksiikin!

  Ei näköjään vaikuta kuitenkaan
  blogin sivulla olevaan laskuriin.

  Hyvää syksyä!

  VastaaPoista
 15. Kiitos tiedosta. Huomasin piikin tänään vampirestatista. Laitanpa tämän tekstin jakoon!

  VastaaPoista
 16. Mulla on yllämainittujen lisäksi myös kallery.net, seoanalyses.com, ourmeets.com, t.co, blogsrating.pw ja current.com. Tota vampirestatsia ja jotain muuta ekoilla kerroilla klikkasin, mutta tajusin aika nopeasti, mistä on kyse. Ne on nyt kyllä ollut vähentymään päin, mutta aina uuden tekstin julkaisun jälkeen tulee nopeasti uusia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita ei ole onneksi itsellä vielä näkynyt, mutta lisäilen listaan.

   Poista
 17. Hei ihanaa, kun olet julkaissut tämän Ville! Minulla myös vastaavia ongelmia ja myös havaitsin yhdysvalloista käyntikertojen tulevan Vampirestat-sivuilta.. Aloin ihmettelemään ja googlasin, sekä löysin tänne :)

  Kiitos!

  VastaaPoista
 18. itse olen pari kertaa klikannut, mutta onneksi on virustorjunnat jne kunnossa eikä ainakaan vielä ole mitään tullut! tämä postaus laitettu jakoon! (:

  VastaaPoista
 19. Kiitos tästä! :) Mulla tuo vampyyrijuttu on liikenteessä.

  VastaaPoista
 20. adsensewatchdog.com myös ilmeisesti. ja topblogstories.com.

  VastaaPoista
 21. Hyvä, että kijoitit aiheesta! Minulla nousi kävijämäärä monella kymmenellä, eikö käviämäärän lisäykseen voi siis luottaa? En ole klikkailut sivustoille, mutta onko blogini linkki mainossivuilla? Voiko siis blogin tilastotietoihin enää luottaa ollenkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Google ilmeisesti poistelee noita joskus tilastoista. Ylempänä myös kommentoitiin että eivät vaikuttaisi ainakaan sivulla olevaan laskuriin.

   Blogisi ei ole linkki mainossivuille, nämä linkit näkyvät vain tilastoissa ja odottelevat siellä klikkaustasi.

   Ei tästä kannata huolestua sen suuremmin, kannattaa olla klikkailematta ja jakaa tietoa eteenpäin.

   Poista
 22. Todella raivostuttavaa touhua. Minä tein niin että poistin blogikirjoituksen johon heiltä tulee "kommenttia" ja käyntiä. Mitäpä minä jollain vanhalla postauksella edes teen. Jospa tuo auttaisi ees vähän.

  VastaaPoista
 23. Kiitos Ville. Tietoa jaettu eteenpäin täälläkin!

  VastaaPoista
 24. Moro! Olen ihmetellyt näitä sen vajaat kolme vuotta, kun on blogiani pitänyt. Vastikään laitoin uuden kirjablogin ja sinnekin nää vampyyrit heti löysivät. Uudessa blogissa ne kyllä näkyvät laskurissa, mutta vanhemmassa niitä ei sentään kerry vuodessa paljoa eli niillä ei liene suurta vaikutusta?
  Tänä aamuna nää alkoivat taas ärsyttää, tällaiset kuin :
  http://www.vampirestat.com/
  www.adsensewatchdog.com
  www.7secretsearch.com

  VastaaPoista
 25. Kiitos Ville täältäkin! Hyvä, kun tieto kulkee eteenpäin.

  VastaaPoista
 26. Juurikin tätä vampirea lähdin miekin googlettamaan ja tänne siun sivullesi päädyin. Kiitos. En olekaan avannut niitä vaan työntänyt roskiin jo sähköpostista. Kaikkea ne keksivät...

  VastaaPoista
 27. Ihmettelin myös tätä kävijälistan kärjessä olevaa, mutta joku vakuutti olemaan klikkaamatta. Nyt oli pakko googlettaa ja onneksi löytyi vastaus.
  Itselläni on uusi blogi, noin kuukauden vanha.
  Kiitos infosta!

  VastaaPoista
 28. t.co on Twitter? Tai ainakin luulisin niin.

  VastaaPoista
 29. minä idiootti klikkasin. Eli joudun nyt ajamaan viruksentorjunnat(mitkälieohjelmat). Kiitos hirveesti tiedosta!! :)

  VastaaPoista
 30. Täytyypä pistää tämä linkikis omaan postaukseen!
  Kiitos!

  VastaaPoista
 31. Kiitoksia, miulle tuli tänään sama ongelma omassa blogissani vastaan. Löysin blogisi googlella, ja sain apua tähän. Pisteet kotiin!

  VastaaPoista
 32. Minä en ole koskaan edes katsellut tilastoja blogistani, joka saattoi tässä tapauksessa olla hyvä asia. Nyt osaan varoa olla naksauttelematta noita epämääräisiä linkkejä.

  Kiitoksia tiedosta!

  VastaaPoista
 33. Täällä yksi roskapostia saanut, näköjään tuttu juttu monille! Ymmärsin heti ekasta roskasta olla avaamatta sitä. Eihän noista niin haittaa ole, (kun päivitykset ja suojamuurit on kohdallaan) ärsyttäävää vain.

  Turvallista Uutta Vuotta kaikille!

  VastaaPoista
 34. Hei!
  Kiitos tiedostasi, blogini ei juuri uusi ja vierailijana on juuri kyseinen vampirestat kuten joku current ja adsensewatchdog.. eipä tule nyt onneksi klikattua. Harmi tällaiset jos joku ei tästä tiedä.
  Mutta kiitoos :)

  VastaaPoista
 35. Hyvä tietää. Juurikin tätä lähdin selvittämään.

  VastaaPoista
 36. Oikeastaan hassua, että Google suosii blogspotissa noita loisia. Google osaa poistaa noiden loisbottien visiitit Analyticsin tilastoista. Olisi kivaa, jos käyttäisivät samaa osaamista ja nollaisivat nuo blogspotin tilatoista. Olen ihmetellyt pitkään, mitä hyötyä G saa niistä, kun ne ovat bloggaajille vain harmillisia. Tosi tylsää, kun jokaisen postauksen jälkeen muutamassa sekuntissa on vampirestat kolkutellut blogia 20-50 kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen myöskin ihmetellyt samaa. Blogger tilastoi kävijät sen mukaan miten sivua ladataan palvelimelta, mutta luulisi että se ei estä suodattamista. Ja ilmeisesti noita välillä siivotaankin tilastoista.

   Itselläni ei onneksi ole enää näkynyt noita liikenteen lähteissä.

   Poista
 37. 450 käyntiä näyttää minun tilastoni!

  VastaaPoista
 38. Kiitos ohjeista! Entä viime aikoina ilmestynyt "lokakuunliike.com" onko se haitallinen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lokakuunliike näyttäisi olevan nettisivusto "josta en nyt sano mielipidettäni".

   Siellä voi olla linkki sun sivustollesi, tsekkaa mitä liikeneen lähteissä näkyy. Tai sit sivusto on korkattu ja siellä tapahtuu jotain hämärää.

   Poista

Jätä toki kommentti tai kysymys.