lauantai 12. lokakuuta 2013

iPhone 5C:n hinta

Minä ja moni muukin on ollut pettynyt 5C:n hintaan, osakekin lähti laskuun. Besserwisserit ovat kuitenkin tienneet kertoa että eihän sitä nyt vuoden vanhaa tekniikkaa alehinnalla myydä. Koko muu maailma tuntuu vain olevan eri mieltä.

Itsekin jäädytin puhelinhankintani välittömästi kun näin "halpamallin" hinnat. Satasella lisää saa huippumallin kaikkine herkkuineen. Jos on varaa 600 euron puhelimeen, niin tuskin se enää on satasesta kiinni? Tämän lisäksi on käynyt ilmi että muovikuoren valmistaminen on rutkasti halvempaa sekä että uutukainen on jenkkilässä jo alennusmyynnissä, kytkyn käsiraha on pudonnut puoleen. Apple on myös pudottanut tilausmääriään valmistajilta. Hinnoittelu ei siis selvästikään mennyt nappiin.

Suomessa ei perinteisesti alennuksia ole nähty. Kytkyluurista nyhdetään sama hinta kuin kertaostolla ja vanhoja malleija edullisesti havitteleva saa tyytyä haaveilemaan. Luultavasti 5C:n hintalapussa siis lukee noin 600 euroa eikä kytkyllä säästä kovin montaa senttiä. Koska nykyinen neloseni toimii edelleenkin hyvin lukuunottamatta proximity sensoria, jään seuraamaan tilannetta. Mikäli vitosta saisi edukkaasti, otan sen harkintaan mutta tuskin näin käy. Jos 5C:n hinta ei putoa joulun jälkeenkään, unohdan sen. Keväällä voi sitten katsoa 5S:n suuntaan. Ja mikäli nelonen ei heitä henkeään, saatan katsella pidempäänkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.