perjantai 25. lokakuuta 2013

Ostin sitten iPhone 5S:n

Bloggarin elämän tekee usein hankalaksi se että kaikki pitää hankkia heti. Viikon päästä ei enää kannata kirjoittaa. Ja kun DNA:n kytky oli kohdallaan, tuli tehtyä kaupat.

Poikkesin töiden jälkeen Skanssin Giganttiin. Yllättäen sinne ei ollut edes tullut 5C:tä, heti kuulemma ottavat kun vain saavat. Toisaalta olin jo alkanu tulla toisiin ajatuksiin mallin suhteen. Ainoa tarjolla ollut malli oli mustan nimellä kaupattava 5S Space Gray ja se sopi itselle mainiosti. Varsinkin kultainen on omaan makuuni turhan korea.

iPhone 5S Space Gray

DNA tarjosi parhaan kytkykaupan ja Saunalahti huonoimman. Vaikka Saunalahden palveluissa ei olekaan ollut valittamista, veti DNA tällä kertaa pidemmän korren kun kytkyluuri irtosi hintaan 544,80 euroa. Sille otin kaveriksi 21 megaisen netin, puhepaketit sun muut jätin suosiolla muille. Nykyään voi mennä useampikin päivä jolloin en soita tai laita tekstiviestejä lainkaan. DNA:n verkon pitäisi kaiketi olla parempi kaupunkialueella ja Elisan muualla. Se jää nähtäväksi miten käy omassa käytössä.

Käyttöönotto sujui odotetusti, eli ilman suurempia ihmeellisyyksiä jo Gigantissa. En palautellut varmuuskopiosta vaan päätin tehdä "puhtaan asennuksen". Puhelimeen on tullut keräiltyä kaikenlaista turhaa kahden ja puolen vuoden aikana. Salasanat sun muut saa toki muistella ja syöttää uusiksi, mutta sitä ei tarvitse tehdä kuin kerran. Gmailia en saanut enää toimimaan Exchangena, vaan se piti asentaa Google-tilinä. Google haluaa pyhittää Exchangen maksaville asiakkaille. Se ei tuota sen enempää lisävaivaa, mutta jotkut hienoudet jäävät pois käytöstä. Tätäkin voi kiertää käyttämällä esimerkiksi jotain toista sähköpostiohjelmaa.


Sormenjälkitunnistuksen käyttöönottaminen oli toteutettu hauskasti. Se myös tuntuu toimivan yllättävän hyvin. Toisaalta arvostelujen perusteella se ei tullut yllätyksenä. Nelosen jälkeen 5S tuntuu kädessä kepeältä. Sitä vähän pelkää että miten tämä köykäinen kapula kestää. Sekin jää nähtäväksi. En uskaltanut jättää luuria kuoretta. Gigantista ei löytynyt mitään kiinnostavaa joten poikkesin Clas Ohlssoniin. Tarkoituksena oli hankkia värikäs kuori ettei puhelin enää pääse maastotumaan mustaan sohvaani, mutta päädyin taas tummanharmaaseen läpikuultavaan slimmikuoreen, merkki taisi olla Exibel. Pakkaus jäi kassalle koska avulias myyjä antoi sovittaa kuorta. Pitää hankkia joku parempi kunhan löydän sopivan. Tai ehkä kaksi kuorta, toinen vähän kovempaan käyttöön ja toinen salonkikelpoisempi. rawHIDE vaikuttaisi tyylikkäältä, mutta sekin on musta...

rawHIDE

Ei niin kovin yllättäen 5S toimii huomattavan nopeasti, varsinkin verrattuna vanhaan neloseen. Kokeilin vähän pelailla Asphalt kasia ja hienoltahan se näytti. Vitosissa on mukana myös uudenmalliset kuulokkeet. Äänenlaadultaan ne hakkaavat vanhat mennen tullen, mitään huippuhifiä ne eivät kuitenkaan ole. Dire Straitsin Once Upon A Time In The Westissä diskantti kihahtaa turhan voimakkaasti kun samalla Mark Knopflerin ääni on hento ja hontelo. Ja viimeistään Jesper Ranumin Hiding From The Sun paljastaa että aika paljon jää kokemuksesta puuttumaan. Toki varmaan näilläkin popittaa päivän naama -musaa, itselläni jäävät joka tapauksessa käyttämättä, omissa korvissani ei pysy kuin sellaiset korvakäytävään työnnettävät mallit.

Apple EarPods paketissa

Apple EarPods

Ja kameraankin piti tietty kokeilla. Hämärässä asunnossani se tuntui toimivan hyvin.

Ilman HDR:ää

HDR käytössä

Kuvat on otettu tutussa paikassa missä kuvaan yleensä Olympuksellani (kuvassa). Kuvat on otettu perusasetuksilla ilman salamaa (joka oli asennossa Auto). Valkoinen paloi vähän puhki ilman HDR:ää, mutta muuten kuvat ovat ihan mukiinmeneviä, pienellä säädöllä niihin saisi vielä vähän lisää meininkiä jos tykkää.


Tätä huonetta valaisevat ainoastaan 3 kattoon suunnattua ekohalogenia ja kellertävät seinät syövät osansa valosta. Kohinaa löytyy mutta esivahvistimen teksteistä saa osittain selvää. Tätäkään kuvaa ei ole sen enempää käsitelty.

Mutta koska kokemusta ei ole vielä kertynyt kovin paljoa, lopetetaan jaarittelu tähän ja palataan asiaan ehkä joskus myöhemmin. Toistaiseksi olen tyytyväinen.

4 kommenttia:

 1. voikko linkata sen sivun mistä löydän iphone 5s tolla hinnalla, ku oon itekki ostamassa mut noin halvalla en oo missää törmänny vaik kuinka oon yrittäny ettii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä näköjään löydy enää DNA:n sivula tolla hinnalla. Ilmeisesti kyseessä oli väliaikainen tarjous.

   Veikkaisin että DNA ja ehkä Sonerakin vetivät itselleen nipun asiakkaita pariksi vuodeksi noilla kytkyhinnoilla, nyt kysyntä lienee jo tasoittunut.

   Poista
  2. no voi harmi pitää sitten kai ostaa se sillä seittemälläsadalla.

   Poista
 2. Jep, jos kauppa käy niin luultavasti ei nähdä noin hyviä tarjouksia vähään aikaan.

  VastaaPoista

Jätä toki kommentti tai kysymys.