maanantai 21. lokakuuta 2013

Pohjolan Liikenne perseilee taas

Pohjolan Liikenteen verkkokaupan bugia joka saa verkkokaupan myymään eioota ei ole vieläkään korjattu. Systeemi vuotaa valitettavasti muualtakin.

Joskus kuukausi sitten bussien viivakoodinlukijat eivät olleet vielä käytössä. Viime lauantaina olivat mutta toteutus paljastui kelvottomaksi.

Pohjolan Liikenteen nettilippu muistuttaa yllättäen huomattavasti VR:n lippua QR-koodia myöden. Junassa QR-koodi toimii mainiosti myös kännykän ruudulta mutta sama ei onnistunutkaan Pohjolan Liikenteen bussissa. Motorolan valmistama lukija on asennettu kiintästi kojelautaan. Lukupää on käänneltävän varren päässä mutta kuljettaja ei onnistunut lukemaan sillä koodia iPhonen ruudulta. Ongelma oli jo hyvin tiedossa koska kuski totesi heti alkuun että tämä tuskin onnistuu.

Järjestelmä on tuskin ollut halpa mutta ilmeisesti tälläkin kertaa testaaminen on unohtunut. Tai sitten testaus on tehty vain tulostetuilla paperilipuilla. Kaikilla ei ole nykyäänkään omaa tulostinta ja jotkut välttelevät turhaa tulostamista muista syistä. Älypuhelin alkaa kuitenkin löytyä jo lähes jokaisesta taskusta. Pohjolan Liikenteen autoissa on siis järjestelmä joka oli vanhentunut jo kun se saatiin käyttöön. Ilmeisesti näillä eväillä on tarkoitus lähteä taistelemaan markkinaosuuksista kun kilpailu pikkuhiljaa vapautuu.

Se tuskin on Pohjolan Liikenteen vika, mutta totesin myös että Turun Linja-autoaseman kahvilakin on melko surkea. Rautatieaseman kahvilasta ostaa mielellään matkaevästä, mutta linja-autoaseman kahvila on synkeä paikka asioida. Tila on järjestelty hankalaksi ja tarjoilu tuo mieleen 80-luvun huoltoaseman. Koska aamupalan syöminen kotona unohtui, ostin kuitenkin täytetyn ruisleivän. Käntyllä oli hintaa reilu 4 euroa, eli aika normi. Leipä vaikutti olevan selvästi eilistä tekoa ja salaatissakin oli ummehtunut tuoksu. Avasin paketin vasta autossa, joten ei voinut enää valittaa. Neljällä eurolla saa kyllä paremmankin leivän kunhan sen hakee jostain muualta. Linja-autoaseman välittömässä läheisyydessä palvelee ainakin Kahvila-ravintola Helmi. Pari kertaa asioineena voisin sanoa että pesee aseman kahvilan kevyesti.

Ja jos joku ihmettelee että miksi edelleenkin ajelen Pohjolan Liikenteellä, niin käytän sitä aina silloin kun se tulee halvimmaksi.  PL:n tarjousvuorot ovat ihan kilpailukykyisen hintaisia ja autot ovat myös siistejä ja yleensä ajallaan. Myynnissä olisi kyllä petraamista koska tarjousvuorojen autot ovat olleet aina lähes tyhjiä. Onnibussin liikeidea on  myydä autot täyteen, Pohjolan Liikenne ei ole onnistunut  kopioimaan konseptia ihan oikein.

Lue vanhat jutut:

Pohjolan Liikenteen verkkokauppa

Pohjolan Liikenne ja palaute

Pohjolan Liikenne vastasi

2 kommenttia:

  1. Valitettavasti olen törmännyt tismalleen samaan ongelmaan lippujen lukemisessa. Joskus toimii, joskus ei. Eikä asiaa auttane, että vastikään hankin älypuhelimen ja ensi viikolla olisi tarkoitus näyttää matkalippu siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en usko että on puhelimesta kiinni koska junassa toimii hyvin. Kyllä se kuski sen sinne sitten jotenkin näpyttelee käsin.

      Poista

Jätä toki kommentti tai kysymys.