tiistai 12. marraskuuta 2013

En tilaa enää paperilehtiä

Olen keksinyt hyvän ja kohteliaan tavan päästä eroon lehtien puhelinmyyjistä. Jos luuriin tokaisee "sori, en tilaa enää paperilehtiä", menee myyjä yleensä hiljaiseksi ja lopettaa puhelun turhia mukisematta.

Paperilehtien kuolemaa on povattu jo jonkun aikaa ja onhan niitä kupsahdellutkin. Puhe printin kuolemasta on silti liioteltua. Toisaalta perinteiset lehdet näyttävät kaivavan omaa hautaansa sillä puhelimessa jatkuvasti tyrkytetään kyllä paperiversioita, mutta sähköisesti asioiville ei tarjota mitään.

Olin joskus aikeissa tilata hesarin nettiversion. Ajattelin että sitä olisi lukea iPadilla. Mutta hesari veloittaa siitä lisähintaa. Jäi tilaamatta. Luen muutenkin nykyään mielelläni Ylen uutisia. Yleisradio "lähettää laskun" joka tapauksessa.

Hesarilla on kova usko tuotteeseensa. Samalla 15 eurolla kuuntelen rajattomasti musiikkia Spotifystä (Unlimited 4,99 e/kk) sekä katselen leffoja ja sarjoja Netflixistä (7,99 e/kk). Voisin kyllä tilata sähköisesti vaikka Tekniikan Maailmaa mutta kukaan ei kauppaa minulle sellaista. Ainakaan sopivaan hintaan. Netissä on nykyään sellainen meininki että myydään paljon ja halvalla. Kukaan ei olisi maksanut Angry Birdsistä kahtakymmentä euroa vaikka vielä pari vuotta sitten pulitti dvd-levystä saman verran.

Valitettavasti Tekniikan Maailman nettisivu on jostain kivikaudelta eikä sielläkään nettilehteä sen kummemmin kaupitella. Digilehtipainiketta klikkaamalla saan tiedon että kirjautumalla voin ostaa irtonumeroita mutta ilmeisesti en tilata pelkkää digilehtä. Irtonumeron hinta on 5,99 euroa, eli se asettuu Spotifyn ja Netflixin välimaastoon. Samalla hintaa saa myös oluttuopin siitä ei ihan kalleimmasta mestasta tai tarjouspizzan. Kaikki on kovin suhteellista.

Ei tarvitse ihmetellä että miksi en osta tai tilaa nettilehtiä. Ei niitä haluta minulle myydä.

2 kommenttia:

 1. Olen useasti ihmetellyt miksei printtilehteä voi tilata pelkästään sähköisenä versiona vaan se pitää ostaa lisäpalveluna. Vaikka se hinta onkin pienempi mitä printtiversion (jos se on järkevästi hinnoteltu), niin on se parempi kuin olla ostamatta koko lehteä. Siinä sitten ihmetellään miksei ihmiset tilaa lehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noissa tunnu olevan kovinkaan paljoa järkeä. Ilmeisesti on vaan liian vaikeaa sopeutua markkinoiden muutoksiin.

   Aku Ankka oli diginä kalliimpi kuin ottaa joku hyvä tarjous paperilehdestä (millaisen sai aina kun katkaisi vanhan tilauksen).

   Poista

Jätä toki kommentti tai kysymys.