maanantai 11. marraskuuta 2013

Tilastollisia kummallisuuksia Bloggerissa

Sivustoni kävijämäärä on ollut pienessä mutta tasaisessa kasvussa. Päivittäisiä katseluita on jatkuvasti yli 200 kappaletta.


Yksittäisten sivujen katselut näyttävät taas olevan laskussa. Tuorettakin kirjoitusta katsotaan vain ehkä parisenkymmentä kertaa. Vanhojakaan sivuja ei katsella kovin paljoa verrattuna kokonaiskävijämäärään.


Tällä kertaa ei pääse syyttämään edes vampirestattia ja kumppaneita, ne ovat kadonneet tilastoista. Onko Google muuttanut Bloggerin tilastointia? Vai onko Googlen Not provided -päivityksellä jotain tekemistä asian kanssa. Tuskin ainakaan jälkimmäisellä, sillä Bloggerin pitäisi tilastoida sitä kuinka monta kertaa sivu ladataan palvelimelta toisin kuin esimerkiksi Google Analytics joka käyttää Javascriptiä. Vaikka tuloreittiä ei näkisikään, pitäisi silti nähdä eri kirjoitusten todelliset lataukset. Pitää kysäistä joltain fiksummalta.

Olisihan se outoa että kävijämäärä kasvaa, mutta kukaan ei katso mitään. Google Analyticsistä saisi tarkempaa dataa, mutta en ole jaksanu tutkailla sitä kovinkaan paljoa vaikka se onkin asennettuna sivustolle. Ja nämä nimenomaiset muutokset ovat tapahtuneet Bloggerin statistiikassa. Pitääpä vähän tutkailla tarkemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.