maanantai 11. marraskuuta 2013

Way of the exploding fist

Viime vuonna tuli vähän jo veresteltyä vanhaa Karate-harrastusta, mutta sitten akillesjänne pisti sille stopin. Nyt touhu jatkuu taas.


Kuntoilu ja treenaaminen ovat nykyään trendikkäitä harrastuksia, mutta touhu tuntuu usein olevan ulkonäköpainotteista. Itse taas pyrin ennemminkin parantamaan jokapäiväistä toimintakykyä kuin hankkimaan komean sixpackin tai lihaksikkaat käsivarret. Toimistotyössä pärjää pulkannaruillakin.

Tein aikoinaan ihan ruumiillistakin työtä, työskentelin rakennusapumiehenä ja päätoimenani oli kuskailla eri kokoisia ja painoisia esineitä välillä paikasta a paikkaan b ja välillä paikasta b paikkaan a. Työparinikaan eivät yleensä ollet mitään adoniksia, mutta kyllä siinä kulkivat tasoitesäkit, palo-ovet, vaatekaapit kuin hellatkin tarvittaessa vaikka portaita ylös ja alas.

Toimistotyötä tehdessä on kuitenkin hyvä pitää kroppa kunnossa että säästyy kaikenmaailman vaivoilta mitä istuminen tuottaa. Itse arvostan myös ketteryyttä ja hyvää tasapainoa. Jos kupsahtelet talvisin jatkuvasti takapuolellesi jäisillä kaduilla, tasapainon harjoittaminen ei välttämättä olisi pöllömpi idea. Karate ja toinen harrastukseni Tai Chi ovat hyviä lajeja siihen. Harjoitteleminen on myös edullista, Shaolinilla saa käydä molempien lajien treeneissä samalla maksulla. Myöskin ohjaajat osaavat hommansa ja salilla on mukava meininki, suosittelen. Mikäli aikoo harrastaa pidempäänkin, kannattaa toki satsata kunnon pukuun. Se tekee treenaamisesta miellyttävämpää. Itse valitsin Kamikaze-merkkisen puvun ja olen ollut tyytyväinen.

I know Kung Fu... eiku...

Ja onhan toki Karatella itsepuolustuksellinen puolensakin. Tosin se ei enää kiinnosta niin paljoa kuin aikaisemmin. Lajeista on tullut kokeiltua myös Choy Lee Fut -Kung Fua ja Defendoa. Kun suunnittelin paluuta kamppailu-urheilun pariin, ajattelin ensin Wingtsun-kung fua, mutta ennestään tutun tyylisuunnan Karate ja Tai Chi veivät voiton. Ja olipa treeneissä muutamia tuttuja naamojakin siltä ajalta kun kävin yliopiston Karatessa.

Tosin joskus sitä tulee mietittyä että olisiko se Kung Fu ollut sittenkin parempi vaihtoehto:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.