perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulu puolassa osa 2

Jos joulupäivänä kaupunki alkoi jo heräillä eloon, niin se ei ollut mitään verrattuna tapaninpäivään. Lue myös ensimmäinen kirjoitukseni Joulu Puolassa.

Tapaninpäivänä vanhassa kaupungissa ja jokirannassa oli liikkeellä runsaasti väkeä. Kaupat pysyttelivät edelleen kiinni (poislukien ehkä jokunen rihkama korukauppa). Ravintoloita ja kahviloita oli kuitenkin runsain mitoin tarjolla. Aamupalan nautin Ul. Piwnalla, eli lähellä hotelliani, sijaitsevassa Cafe Mon Balzacissa. Iltapäiväkahville siirryin vähän matkan päähän Tekstyliaan. Siltaa ei välttämättä kannata ylittää, toisella puolella jokea oli jo selvästi hiljaisempaa.


Ja toisin kuin Suomessa, täällä joulu tuntuu olevan ilon juhla, alkaa ihan puistattaa kun miettii jotain Varpunen jouluaamua -itkuvirttä. Ja mitä olen uutisista lukenut, joulua on kotimaassa vietetty myös tunnetuimmista perinteistä poiketen kovat piipussa ja läski tummuen.

Käväisin taas Fahrenheitissä ja totesin melko erityisen piirteen. Hieman tuhman oloisessa klubissa (ei kuitenkaan ole mikään seksiklubi) oli iltapäiväsaikaan lapsiperheitä popsimassa pizzaa ja hamppareita. Pieni tyttö tanssi musiikin tahtiin. Ruudulla pyöri muun muassa Miley Cyrus ja Nicki Minaj, eli oikein hyviä roolimalleja pikku prinsessalle. Miley sentään näyttää ihan normaalilta ihmiseltä (ainakin toistaiseksi...), mutta olen kuullut juttuja että käytöksessä olisi jotain paheksuttavaa.

Fahrenheit

Tapaninakin saa siis viettää aikansa lähinnä ravintoloissa ja kahviloissa sekä leppoisaa menoa ihmetellen. Illalla päätin lähteä vähän yöelämää katselemaan. Hotellin lähettyviltä (tässä vaiheessa Hilton) löytyi mielenkiintoinen paikka, Club & Galerie Bunkier. Ulospäin mesta näyttää vähän Roope Ankan rahasäiliöltä, mutta ainakin kyltin mukaan se on oikeasti ollut jonkunlainen bunkkeri. Ja tästä on sitten otettu kaikki ilo irti. Suomessa vastaavan paikalle olisi varmaan rakennettu S-Market tai vähintään aakkosasema. Ja jos nyt kuitenkin yökerho, niin keinonahan tuoksuinen sedula.

Viihtyisä yökerho (kuva Bunkier)

Bunkkerissa oli kuitenkin hiljaista ja päätin lähteä kebappilan kautta katsastamaan Parlamentin joka sijaitsi lähellä edellistä hotelliani, Artusta. Kebun syöminen on ihan yhtä synkkä kokemus kuin kotisuomessakin. Parlamenttiin oli kuitenkin jonoa joten hipsin takaisin Hiltonin huomaan.

Hiltonista tyrkyttivät isompaa deluxe-huoneistoa tarjoushintaan niin pitihän siihen tietty sortua. Puitteet ovatkin jo ihan kohtuulliset, tosin palvelu on vähän jäykkää ja allasosaston äänimaailmaa hallitsi pari liikemiestä/kriminaalia joita näytti häikäisevän sisävalossakin sen verran etta aurinkokakkulat piti pitää päässä.

Hilton Gdansk

Kylpemisosastolla taisin myös törmätä myös toiseen suomalaiseen. Tämä etäisesti Twin Peaksin Leo Johnssonin näköinen kaveri suihkutteli kaikessa rauhassa munasillaan vaikka iso kyltti vaati käyttämään uima-asua. Aamupalalle samainen herrasmies ilmestyi verkkareissa ja vaelluskengissä muiden hörppiessä tyylikkäästi pukeutuneina kuohuviiniä.

Huone on kohtuu mukava ja varustettu kylpyammeella, joten en ole vielä päässyt liikkeelle vaikka kello onkin jo kohta kaksi. Aquaparkin reissun taidan lykätä suosiolla huomiselle. Suunnitelmissa olisi ainakin tsekata SS Soldek muualtakin kuin hotellin ikkunasta ja ottaa lisää kuvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki kommentti tai kysymys.